A blessing in disguise

A blessing in disguise, “een zegen in vermomming”; dat kunnen ook klachten zijn. Van fysieke pijntjes wil iedereen het liefste af, maar wat als je ze als wegwijzers gaat gebruiken? Als je naar de pijn toe gaat en een reis naar binnen maakt, worden de klachten wegwijzers naar de plekken waar heling te vinden is.

Dit gaat vaak gepaard met mooie inzichten. Transformatie. De symptomen kunnen een motivatie (middel) zijn om dieper naar binnen te gaan. Je zou de symptomen als een communicatiemiddel van je ziel kunnen zien. Ze dwingen je om verder te kijken dan de oppervlakte; om op reis te gaan in je lijf! Zo kan je jezelf ten diepste leren kennen. Via symptomen vraagt het onbewuste steeds weer om aandacht. Net zolang tot je luistert. Het begint met fluisteren, maar als je niet luistert zal het gaan schreeuwen. Een lichaam dat schreeuwt heeft vaak een chronische fysieke pijn gekoppeld met onderdrukte emoties.

Wat je symptomen vertellen – een voorbeeld

Naar de pijn toegaan is vaak niet wat mensen willen. En het lijkt een paradox om te zeggen dat de pijn “a Blessing in disguise” is, maar geloof me. Het is dé weg en uiteindelijk de mooiste reis die je zal maken.  Ik zal je een voorbeeld geven hoe het werkt. Vandaag had ik een klant, een dame. Ik behandelde eerst haar hoofd en daarna haar longen. Ik voelde weerstand (kan dat moeilijk beschrijven hoe dat voelt, maar uit ervaring weet ik dat dat het is). Ik bleef rustig en zij ook…het ging zelfs mega tintelen. Ik vroeg hoe het ging, zij zei: “goed”. Ze had al dagen last van haar schouders en merkte wel dat er emoties boven kwamen en haar keel voelde alsof er wat uit moest.

Ze dacht ineens aan een situatie van vroeger, iets heel sufs zei ze zelf. Een jongen op wie ze verliefd was, had iets gezegd over haar wat niet waar was en ze vond het heel oneerlijk, het maakte haar boos en verdrietig tegelijk: “it is unfair”. Maar ze wilde het er niet over hebben, want het was al zo lang gelden. Ik vertelde haar dat we niet gingen praten over wat er precies gebeurd was, maar wel over haar gevoel. Het gevoel van oneerlijkheid zit haar vast wel vaker dwars. Hoe is dat nu in je leven?

En toen kwamen de tranen en een recent verhaal: ze werkte keihard en had een nieuwe functie, maar had nog geen salarisverhoging gekregen. Ze vond het oneerlijk en durfde er ook niet om te vragen.

Gebruik je klacht als wegwijzer

Mijn advies in dit soort situaties:

  • Koppel de emotie los van de feiten
  • Wees lief voor jezelf dat iets je vroeger raakte en nu weer, maar laat je er niet door tegenhouden.
  • Denk aan een moment dat je je heel sterk voelde, vol zelfvertrouwen. Waar voelde je dat? Hoe voelde dat power-gevoel?

Bij de vrouw in het voorbeeld voelde dit goede moment: “ruim, licht en enthousiast”. Goed, dat gevoel gaan we voeden. Als maatje voor het onzekere meisje die bang is om te vertellen dat ze meer verdient. Dus eerst gaf ik het positief bestempelde gevoel Reiki. Toen kwam gelijk de pijn ook boven, maar na 30 minuten voelde ze zich sterker: “Ik verdien het, ik heb er zelfs zin in om het te gaan vragen! Ik zie het ook als een kans om te groeien.”

Gratis levensles

“Hahah, WAUW! Wat een bofkont ben jij, je krijgt een bonus, een salarisverhoging en zomaar gratis een les om jezelf uit te spreken”, zei ik. Ik weet het, ik zie het wel heel positief, maar zo voelt het echt. Ze hoefde niet een dure cursus te volgen, deze les kreeg ze gratis van het leven erbij. Zij zag het zelf ook zo, ze zei: “ Ik wil voor mezelf beginnen en dan moet ik me echt durven uitspreken, nu kan ik alvast oefenen”.

Ik geef dit voorbeeld om meerdere redenen. Het laat zien hoe goed positief denken, situaties omdraaien en er anders over denken helpt! Het laat ook zien dat een fysiek ongemakkelijk gevoel in het lichaam gewoon een manier van communiceren was. Het klopte niet en het lichaam wilde dat even rechtzetten (-;.

Plaats een reactie

Krijg 10% korting op het online aanbod en ontvang mijn Just Zen It tips!
Klik hier

Dit zal sluiten in 20 seconden