Altijd en overal Reiki bij de hand

Dit blog schrijf ik speciaal voor iedereen die al bekend is met de Reiki energie. Ben jij helemaal verkocht, en geniet je altijd enorm van de behandelingen? Lees dan snel verder. Wist je namelijk dat je jezelf al na één cursusdag Reiki kan geven? De aspiratie om er je beroep van te maken, zoals ik, of de intentie om Reiki aan anderen te geven, hoeft geen rol te spelen. Het is hoe dan ook een bijzonder en waardevol vermogen. Graag leg ik je uit hoe en waarom een Reiki cursus je leven verrijkt.

Letterlijk en figuurlijk altijd bij de hand
Wat Reiki is en wat het kan doen, laat ik nu even voor wat het is. Liever ga ik in op het feit dat Reiki in eerste instantie juist iets voor jezélf is. Het is zo fijn om altijd, letterlijk, Reiki binnen handbereik te hebben. Ik gebruik het vaak om mezelf voor of na een lange dag weer even op te laden. Natuurlijk zijn behandelingen door iemand anders heerlijk, dat doe ik zelf ook nog wekelijks. Maar wat dacht je van wakker worden met Reiki, om de dag positief te beginnen? Of naar bed gaan met Reiki om ontspannen in slaap te vallen? Hoe fijn zou het zijn om altijd een liefdevolle, helende aanraking te kunnen geven? Of om een bepaalde klacht die jij of een ander hebt, zo vaak en zo lang als je zelf wilt te kunnen behandelen? Maar denk ook aan Reiki op momenten dat je moet wachten, in de bioscoop, de bus, of tijdens een gesprek met iemand. Ik kan nog wel even zo doorgaan 😉

Redenen voor een Reiki cursus
Ik heb eens rondgevraagd aan mensen die een Reiki cursus hebben gedaan. Wat was voor hen de reden om met een cursus te beginnen? De antwoorden die ik meerdere malen hoorde waren de volgende:

  • Ik wilde dichter bij mezelf komen
.
  • Ik wilde met mijn (podium)angst om leren gaan
.
  • Ik wilde mijn familie en vrienden Reiki kunnen geven
.
  • Ik wilde mijn pijn verlichten
.

Reiki kan altijd en overal
Graag deel ik mijn eigen ervaring met je. Onlangs liep ik een blessure op aan mijn knie. Ik was met vriendinnen op een feestje en stootte m’n knie heel hard tegen een betonnen rand. Gelukkig kon ik mezelf op dat moment Reiki geven, en de vriendin met wie ik was ook. Zo had ik op het moment van beschadiging meteen de Reiki energie bij mijn knie. Lopen gaat sindsdien moeizaam, en ik ben gekluisterd aan huis. Maar gelukkig heb ik Reiki de hele dag door bij de hand voor een sneller herstel. De hele blessureperiode heb ik nog geen pijnstiller hoeven nemen!

Iedereen kan tekenen
Na slechts één cursusdag heb je al toegang tot de Reiki energie. Die heb je dan áltijd tot je beschikking, voor iedereen. Ik vergelijk het vaak met een potlood. Door een cursus te volgen, krijg jij een potlood. En dat potlood staat gelijk aan de toegang tot de Reiki energie. Zo simpel is het, iedereen kan een streep zetten met dat potlood. Wil jij leren schrijven, en leren om echt alles uit dat potlood halen? Dat kan, door bijvoorbeeld een vervolgcursus te volgen, of door Reiki steeds vaker toe te passen in je leven. Zie een Reiki cursus als een cadeau aan jezelf. Geloof me, het zal je verrijken 🙂

Plaats een reactie