Breng mijn licht thuis – Reis door Peru

Naast Reiki en massage heb ik Sjamanisme als hobby. Hiervoor volg ik al jaren allerlei trainingen, met prachtige rituelen. Rituelen die mij meenamen op reis diep in mezelf. Er werden snaren geraakt, die zorgden dat ik steeds meer thuis kwam in mezelf. Dit wakkerde mijn verlangen aan om naar de oorspronkelijke gebieden te reizen en mij onder te dompelen in de plaatselijke gebruiken en de zuivere energie van de omgeving. Ik hou ervan om te reizen met een spiritueel doel en om mij te verbinden met de oorspronkelijke plaatsen en bewoners van een gebied. Daarom ga ik in april op reis, op reis door Peru!

Van een reis in mijn lijf naar een reis door Peru

Dat dit verlangen z’n mooie uitwerking zou krijgen had ik niet verwacht. Ik ga slapen bij verschillende Inca families en reis zo in 18 dagen een heel stuk van Peru door. Bij elke plek bezoeken we krachtplaatsen en krijg ik inwijdingen van de Nusta Karpay om nog meer in mijn eigen kracht te staan en contact te maken met mijn eigen licht en dat van het universum. De Karpay is de energie-transmissie volgens de Andestraditie. We mogen met volle maan slapen op het eiland van de maan (wat pas sinds drie jaar mag!). Ik ga reizen met een groep en logeren bij rechtstreekse afstammelingen van de Inca’s. Zij hebben tot op heden hun aloude traditie en leefwijze op een heel pure en oprechte manier behouden. Ik ga de Indiaanse en Spaanse cultuur in Cuzco bewonderen, de kracht van de natuur bij de Q’eros tot me nemen en genieten van de zachte energie van het Titicaca Meer.

Inwijdingen van de Nusta Karpay

Inwijdingen Nusta Karpay - foto hart
“Leef vanuit je hart en wees wie je in werkelijkheid bent”

De Qero sjamanen (paqo’s) in Peru gebruiken mooie rituelen om vrouwelijke energie te activeren en te stimuleren. Vrouwelijke energie zit ook in mannen, net als dat wij vrouwen mannelijke energie bezitten. De balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke is heel belangrijk, in ieder geval voor mij (-; Ik krijg tijdens deze reis 7 inwijdingen; de Nusta Karpay. Dit zijn de 7 energie-transmissies die je diepe vrouwelijke energie wakker maken en je verbinden met de Nusta’s uit Peru. Nusta betekent prinses, godin en/of priesteres. De zeven Nusta’s brengen ieder hun eigen licht. De priester-genezers of sjamanen uit Peru (paco’s) zijn meesters van de levensenergie. Zij hebben samen met hun volk de Quero’s honderden jaren in afzondering geleefd. Toen het ijs op de heilige bergen begon te smelten, zijn ze teruggekomen om hun wijsheid met ons te delen.

Eeuwenoude basisbegrippen

Om de Andes, de pre-Inca en de Incavolkeren (en mijn verlangen om daarheen te gaan) beter te begrijpen, zal ik twee eeuwenoude basisbegrippen van de Andes uitleggen.

AYNI

Ayni is ontstaan dankzij een diepe verbintenis met de indianen in Peru. Het is een woord in het Quechua dat staat voor wederkerigheid. Het delen van de generositeit van het universum en het licht. Datgene wat je doet vanuit je hart en waar je niets voor terug hoeft. Ayni is wat je deelt met de wereld, wat je dan ook te delen hebt. Houd je liefde niet terug; deel je wijsheid, je blessings, je kracht om te vergeven, je liefde, je hart. Alles wat je vasthoudt, stagneert. Schenk in liefde. Ayni is ook beseffen dat je deel uitmaakt van de natuur.

MUNAY

Actie van het Hart (liefdeskracht). Wanneer je dingen doet uit het Hart, wanneer wat je doet in balans is met de Ayni. Energie van hart tot hart. Vanuit je Hart spreken, leven, ervaren, geraakt worden. Munay is zonder maskers, zonder voorwaardelijkheid, zonder franjes, zonder moeten. Munay is je Hart openen en voelen wat daar leeft.

Tot slot

Ik ga de reis eindigen met typische toeristische activiteiten zoals shoppen op marktjes en de Machu Pichu…had ik al gezegd hoeveel zin ik heb (-; Ik kan het nog niet helemaal bevatten. Wat ik daar ga meemaken zal ik delen via mijn Instagram en Facebookpagina. Ik hoop dat ik nog meer in contact kan komen met mijn bron van onvoorwaardelijke liefde, zodat ik die nog meer kan delen! En als ik terug ben deel ik al mijn ervaringen in een nieuw blog, dus wordt vervolgd…

Plaats een reactie