Bubbels van licht

Bubbels van licht

Bubbels van licht

Ik wil jullie graag een simpele Reiki ademhalings oefening meegeven die jou helpt om een bubbel van licht te zijn en jezelf te verbinden met de lichtbubbels om je heen. We are one!

Voor de mensen die geen Reiki graad hebben is deze oefening ook zeer geschikt. Iedereen heeft levensenergie in zich en kan dat vergroten en versterken. 

Bij deze Reiki in & uit meditatie vul je jezelf met energie en bij de uitademing vul je jouw omgeving met energie. Het is een ademhaling om je zenuwstelsel tot rust te brengen.

Het is een continue stroom van Reiki in en uit-ademen. Bij deze meditatie laat je het gevecht los. Je bent niet in strijd met “wat is”. Je omhult jezelf in een bubbel vol overvloed van liefde, vertrouwen en acceptatie.

Soms heb je meditaties waarbij je met je uitademing bewust los laat wat je niet meer wilt, dat is een andere intentie. Tijdens de meditatie, en in je dagelijks leven, raad ik jou aan om door je neus te ademen. Door je neus ademen ondersteunt jouw immuunsysteem (wat nu helemaal fijn is in tijden van Corona). Meer weten over de voordelen van de neusademhaling lees dan deze site.

Deze Reiki oefening kan je zowel zittend als liggend doen op een plek waar je even niet gestoord wordt door jouw omgeving. Als je meer gewend bent aan de oefening kan je hem van zelf overal doen en toevoegen als een gewoonte in jouw dagelijkse leven.

De techniek:

Adem in en uit via je neus naar je buik. Je kan 1 hand op je hart en 1 op je buik leggen.

De intentie:

Bedenk welke energie jij wilt uit nodigen en maak dat jouw intentie bij deze oefening.

De visualisatie:

Visualiseer bubbels om je heen. Visualiseer jouw lichaamscellen die zich vullen. Visualiseer een kleur en/of douche van energie.

Stap 1:

Sluit eerst jouw ogen en concentreer op je ademhaling.  Adem door je neus. Ervaar hoe jouw adem jouw longen vult en jouw buik uitzet. Bij de uitademing voel je hoe de adem het lichaam verlaat en de buik weer in inkrimpt. Adem een paar minuten rustig door terwijl je focust op de ademhaling.

Stap 2:

Besef dat jouw lichaam bestaat uit cellen. Nodig jouw lichaam uit om zich open te stellen voor de Reiki energie. Open je kruin en laat de energie daar naar binnen gaan. De douche van Reiki stroomt in je en over je heen. Langzaam aan laat je de energie in elke cel van jouw lichaam komen. Met je ademhaling vul je jouw buik. Jouw focus mag bij de douche zijn of bij jouw ademhaling, beide is goed. Je kan het ook afwisselen.

Stap 3:
Trek jouw antennes van buiten naar binnen en nodig de energie van jouw intentie uit.  Visualiseer dat al jouw cellen en alles om je heen gevuld worden met de energie die jij wilt toelaten. Als je wilt kan je de energie een kleur geven. Ik wil je graag uitnodigen om in het energieveld te komen waar alles goed is zoals het is. In dat energieveld kan je opladen. Verbind jezelf met dat gebied, dat zich veilig, gedragen en gesteund voelt. Het energieveld zal de cellen in jouw lichaam wakker maken die jou energie en plezier geven.

Stap 4:
Besef dat deze energie altijd beschikbaar is voor jou en door jou heen stroomt. Je hoeft je alleen maar bewust te worden van de energie en haar welkom te heten in jouw dagelijks leven.  Als je de Reiki energie als vriend(in) gaat zien, kan je haar altijd om raad en steun vragen. Ze zal dan door je heen stromen en je geven wat je nodig hebt, of dat nou mentale steun of fysieke steun is. Meestal met wijze inzichten, een kalme geest en een ontspannen lijf.

Stap 5:

Make it gold! Visualiseer een mooie kleur die jou zensaties brengt in je lijf waar je naar verlangt. Maak de bubbels en cellen goud. Creëer daarmee een bedding voor delen in jouw lijf die het moeilijk hebben, een veilige haven in jouw eigen “thuis”.

 

Just zen it!

Mocht je meer informatie willen of ondersteuning bij dit proces, dan zijn in tijden van Corona de online mogelijkheden erg fijn.

 

Hier onder een instructie video voor jou

 

Plaats een reactie