Essentiële olie op maat gemaakt

Tijdens een behandeling bij Zensaties met essentiële olie, gebruik ik een mix van essentiële oliën in een aroma-diffuser en ik vermeng het in de olie waar ik je mee masseer. Hierdoor adem je de olie in en wordt deze opgenomen via de huid in je bloedbaan.

Voor iedere behandeling maak ik een olie op maat die past bij jouw wens en klacht op dat moment. De behandeling heeft een nawerking en door jezelf thuis te behandelen met de olie, kunnen de effecten via het bloed en via de geur en jouw herinneringen aan de behandeling verder werken. Met olie kan je verschillenden effecten bereiken. Ik werk met olie van Doterra, omdat zij hele zuivere oliën leveren, die zelfs ingenomen kunnen worden.

Meer informatie over Doterra

Het effect van de behandeling in een flesje mee naar huis

Stel je voor, wij hebben een inzicht en meer ontspanning bereikt tijdens een massage en je wilt dat vasthouden. Door de olie in een flesje mee te nemen is dat mogelijk. De werking van de olie heeft lichamelijk een effect en ook de geur doet veel met jou; waardoor de behandeling als het ware verlengd wordt.

Geuren hebben veel invloed, ook op je herinneringen. Misschien heb je zelf een geur die een bepaalde associatie bij je oproept. Bijvoorbeeld de geur van je handdoek als je thuis komt na vakantie of de geur van de persoon waar je verliefd op bent. Herinneringen kunnen zowel positieve als negatieve emoties triggeren. Als je een keer flink ziek bent geweest van een bepaald gerecht, heb je grote kans dat je bij het ruiken van dat gerecht al bijna weer ziek wordt.

Waar komen essentiële oliën vandaan?

Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Essentiële oliën vertegenwoordigen de essentie van de plant met al zijn eigenschappen. Veel etherische oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-microbacterieel.
De geur van de plant wordt bepaald door een hormoonachtig afscheidingsproduct, de etherische olie. Dit is een zeer aromatische substantie die door planten in speciale cellen wordt gemaakt. Als het nog in de plant is noemen we het etherische olie, als de geurstof uit de plant is en bewerkt tot de vloeistof zoals we het in handen hebben, noemen we het essentiële olie.

Therapeutische eigenschappen

Essentiële oliën zijn zeer complex van samenstelling. Alle bestanddelen werken in evenwicht met elkaar en zijn daardoor werkzaam op vele gebieden. Mensen die voor het eerst in aanraking komen met essentiële olie, verbazen zich vaak over de vele eigenschappen van de olie: Vaak zijn ze:

  • Kalmerend
  • Of juist versterkend en opwekkend
  • Wondhelend
  • Verzachtend
  • Zuiverend
  • Spijsvertering bevorderend
  • Antiseptisch
  • Verdovend

Hier onder een korte video waarin je kan zien hoe ik de olie maak en toepas tijdens een behandeling.

Plaats een reactie