Laat jouw innerlijke rivier stromen met Reiki

Wat is jouw stripverhaal?

Het verhaal dat ik jullie ga vertellen is een beeldspraak van mij. Ik ken mensen die bij de kern van mijn verhaal zich zelf eerder een berg zien beklimmen met een rugzak op, weer anderen zien een wandelpad voor zich, met eventuele beren op de weg. Ik kan overal wel een mooie strip tekening bij bedenken, maar laten we het even bij de rivier houden en als jij een andere strip voor ogen krijgt is dat helemaal welkom. Zelfs zo welkom, dat ik jou bij deze vraag of je die met mij wilt delen. Ik hoor heel graag anderen hun stripverhalen (-;

Reiki voedt de ziel, de energie gaat rechtstreeks naar de ziel en raakt hem aan. Je zal het misschien niet meteen opmerken, maar het gebeurt wel degelijk. De Reiki energie is een energie die ook in jouw stroomt, jouw ziel herkent hem en voelt zich thuis.

Een ziel die aangeraakt is wil naar buiten, wil zich uiten! Wil stromen net als een rivier.  Een rivier stroomt het lekkerste als hij met de stroom mee kan gaan. De stroom van jouw ziel en jouw leven. Reiki zal jou begeleiden bij het vinden van een leven in balans.

De rivier in jouw lijf

In het boeddhisme gaan we er van uit dat jouw ziel al heel veel jaren leeft en nog heel veel jaren te gaan heeft. Jouw lichaam is zijn huis nu. Dat thuis bestaat uit water, wij mensen bestaan voor een groot deel uit water, wij willen niet bevroren zijn. Bevroren zijn maakt koud en stijf. Naja laat ik niet over wij praten, maar over mezelf. Ik wil stromen, ik wil voelen en bewegen. De bevroren delen in mijzelf laat ik graag smelten, zodat ik me warm en levendig kan voelen.

Alle stenen die de rivier een stroomrichting geven komen aan het licht. Hoe meer je met Reiki oefent, des te sterker wordt de stroom van de rivier. Door de sterke stroming van jouw ziel gaan stenen van zelf opzij of ze gaan je zo hinderen dat jij ze bewust uit de weg gaat ruimen. Reiki kun je ook als een roerstok zien die alle modder en troep van de bodem schraapt. Dat maakt het water troebel in eerste instantie, maar zo kun je wel met een schepnetje aan de slag om het te zuiveren.

Soms staat een steen voor een patroon van jou, soms voor een persoon in je leven, soms voor een emotie. Ik geloof dat de stenen met een reden in jouw rivier liggen en dat er heel veel wijsheid uit die reden te halen is. Lokaal lijkt het niet meteen zo, de stenen, obstakels, zijn meestal zelfs een maatje van jou. Je zou ze kunnen zien als juwelen in jouw schatkist. Als de steen jouw maatje is en een taak heeft, ligt die prima waar die ligt. Weet alleen dat jij wel de baas kunt zijn over de stenen in jouw rivier. Jij bepaalt de stroming en de richting voor een groot deel.  Welke vorm heeft jouw rivier? Heb jij veel stenen in jouw rivier? Zijn jouw stenen obstakels? Is er een grote schoonmaak nodig?

De richting van de stroom is per persoon anders. Jouw wensen, behoeften, talenten bepalen de weg. Als jij van nature een zanger bent en dat een manier is hoe jouw ziel zich kan uiten of vrij voelt dan zal je je bijvoorbeeld na een inwijding of een behandeling ineens meer gaan zingen.  Ik heb dat zelf ervaren, ik kon niet gelijk mijn vinger leggen op “wat Reiki mij had gegeven” maar na duizenden ervaringen weet ik nu dat het mij een gevoel geeft van “gemakkelijkheid” , gewoon lekker stromen en jezelf durven zijn, vertrouwen op jezelf, jouw weg volgen enz. Als kind vond ik mensen aanraking al heel fijn, dat kwam weer terug met Reiki. Ik heb mij om laten scholing tot masseuse en nu een beroep waar mijn rivier heel lekker van stroomt (-;

Mensen met Reiki hebben niet ineens allemaal dezelfde behoeften, “Reiki mensen” hebben wel dingen gemeen. Ze zijn bewuster, ontwikkelen meer compassie en mededogen en zijn meestal dichter bij hun lijf. 

Dit vertel ik omdat het per persoon anders is wat er in jouw kern leeft. Mensen gaan doen wat je het liefste doen. En ja vaak zijn het ook veel mensen die biologisch eten, vegetarisch zijn, tva sandalen dragen met volle sokken, ze gaan voor comfort en willen de wereld steunen en kiezen daarom sneller voor dier en milieu- vriendelijke producten. Maar iemand die Reiki toepast in zijn leven is ook gewoon een mens en kan net zo goed ene keer ene wijntje drinken of ene sigaret roken. Of een keer ene hele reep chocolade eten, wij zijn zeker niet heilig.

Hulp bij de zware stenen

Als het stenen zijn van meer dan 5 kilo is het verstandig om daar hulp bij te zoeken. Je kan het vast zelf, maar je zit niet te wachten op een hernia toch(-;? Iemand die ervaring heeft met het soort steen dat jij uit de weg wil ruimen, iemand die vanuit die ervaring adviezen kan geven en een steuntje in je rug kan zijn. Mijn tip is om lig te blijven ademen, een automatische reactie van ons mensen is om de adem vast te zetten, te stoppen met ademen of anders te ademen. “gewoon” blijven ademen helpt sowieso om de stroom op gang te houden.

Jouw Reiki master is ervaringsdeskundige in de Reiki, maar heeft op haar of zijn Reiki pad niet per definitie te maken gehad met dezelfde stenen als jou. Het is fijn om therapie en het Reiki pad gescheiden te houden. Ook omdat je telkens nieuwe stenen kan tegen komen in jouw rivier. Het is een heel interessante weg. Reiki kan de rivier zijn en jij zelf en therapie is dan jouw bootje en de partner in de vorm van een peddel. Reiki kan zeker ondersteunend  werken bij de stabiliteit van jouw boot en hoe jij met de weersomstandigheden om gaat. Soms heb je een zeilboot en wind mee, soms een waterval, soms zwem je tegen de stroom in, soms dobber je enz.  Mijn advies, hoe moeilijk ook, is om elk stukje van de rivier te doorleven, observeren, het zijn allemaal stukjes van jou. Als een film komt het voorbij en zet het van alles in gang. Er tegen in gaan of niet bewust zijn zal je alleen maar energie kosten. Als jouw bootje van een waterval moet om verder te kunnen komen…wat doe jij dan? Hoe ga jij om met de angst? Probeer je aan de kant te komen, probeer je terug te zwemmen, of verstijf je? enz. Je kan er niet echt om heen. Het proces tegen gaan kost energie en maakt het vervolg extra eng, al je angsten worden vergroot en jouw ziel is niet vrij door de beperking, dus optimaal geluk zul je niet ervaren. Heb vertrouwen! 

Reiki en de symbolen als een instrument

Met Reiki symbolen kun je de stroom van Reiki (de rivier) beinvloeden, het krachtsymbool. Je kan de stenen behandelen met een speciaal symbool, het mentale symbool, waardoor je meer inzichten krijgt en patronen kan opruimen. Je kan jezelf nog dieper helen dat patronen die voort komen uit je verleden opgelost worden en niet meer nodig zijn. Als je weet waar jouw patroon is begonnen is het heel boeiend om op onderzoek te gaan naar de kern. Met het afstandssymbool kun je de kern van jouw onderzoek naar het NU halen en helderheid krijgen in wat er allemaal speelt rondom de kern. Zo kun je bijvoorbeeld naar het eerste domino steentje gaan, en de hele keten van het probleem verhelpen. Dit zijn nog maar een paar beschrijvingen van wat de symbolen kunnen betekenen voor jou.

Reiki 1 als zeef en Reiki 2 om naar de bodem van jouw rivier te gaan.

Als je er achter bent dat er problemen in jouw leven zijn die dus een diepere wortel hebben, een zware steen op de bodem, heb je met Reiki 2 de mogelijkheid om daar naar te graven. Reiki 1 is zeg maar de zeef die het water zuivert, die de troebelheid van de bovenkant schraapt. Reiki 2  is een stok die over de bodem schraapt en daar het een en ander los maakt en er een bouwlamp op plaatst. Reiki 1 stroomt wel naar de wortels, maar meer in jouw onderbewuste. Je weet wel dat er wat zit, maar je kan het niet echt bevatten, je vinger er op leggen. Reiki2 geeft die bouwlamp, waardoor jij er meer zicht op krijgt en jouw bewustzijn groeit.Transparantie maakt helder.

Wat wil jouw ziel?

Word je nog beter in het werk dat je doet en heb je er meer plezier in? of kom je er achter dat je het helemaal niet naar je zin hebt en je wat anders wilt doen? Het mentale symbool werkt voor mij uitstekend als ik een brainstorm sessie wil. Het activeert en belicht precies de delen die behulpzaam zijn om aandacht aan te geven.

De kwartjes van de jackpot

Reiki helpt je op de weg als een soort wegwijzer. Reiki als wegwijzer betekent niet dat je alleen Reiki nodig hebt, het laat je zien welke keuzes goed voor jou zijn op jouw pad. Reiki is een ondersteuning, niet een vervanging van alle andere helpende “instrumenten” in het leven. Reiki geven aan jezelf is een mooie manier om te contempleren, reiki is mijn rustpunt, maar je moet ook zeker gewoon blijven DOEN en leven. Actie en passiviteit moeten in balans zijn.

Ik heb een keer toen ik diep bezig was met een patroon in mijn leven een helder moment gekregen tijdens een massage. Tijdens die massage vielen alle stukjes van mijn puzzel op hun plaats. Als je het vergelijkt met een jackpot, dan waren Reiki en therapie de andere kwartjes in de speelautomaat en de massage net het laatste kwartje.

Soms heb je andere ingangen, instrumenten, nodig. De een gaat wandelen in de natuur de ander gaat een avond flink dansen, ieder heeft zijn eigen manier. De taal van het lichaam

Plaats een reactie