Jouw superpower

“Ik ben zo gevoelig”, zucht. Meestal wordt deze quote gebruikt op een negatieve manier, vaak zegt zo iemand: “ik voel alles van anderen, ik raak zo snel uit balans”. Meestal is de volgende vraag aan mij, vaak vanuit angst: “hoe kan ik mezelf beschermen met Reiki, zodat ik de pijn van anderen niet overneem?

De energie van een ander overnemen, daar heb je zelf niets aan. Het ongemak van de ander voelen kan je wel inzetten om meer compassie te ontwikkelen. Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd dat de energie van een ander overnemen vooral lijkt te gebeuren als je niet in je eigen lichaam zit.

Energie van anderen overnemen

Soms zijn we liever met anderen bezig dan met onszelf, dat hebben we dan vaak al vroeg geleerd. Dit doen we:

  • Om verbinding te zoeken
  • Aandacht te krijgen
  • Omdat je je onveilig voelt en de wereld om je heen scant.
  • Omdat je zelf niet lekker in je vel zit en dat minder voelt als je met anderen bezig bent.

Vaak als we onszelf iets beter gaan voelen, gaan we het als `’vervelend” ervaren dat de ander zich anders voelt. Het haalt ons uit onze eigen trilling. Dat is vroeger vaak juist de oplossing geweest, maar als je wel net even lekker zat in jezelf, ga je balen.

Thuis zijn bij jezelf

Als ik thuis ben bij mezelf en mijn lichaam bewoond is, als ik geaard ben of wat voor jou een passende benaming is, dan ben ik gevuld en is er geen Holling die gevuld kan worden met iets ‘negatiefs’. Hoe meer ik bij mezelf ben met mijn focus, des te minder ruis komt er binnen. En of iets dergelijks als ruis echt binnenkomt betwijfel ik eigenlijk, het is meer dat mijn focus bij de ander is.

Als je jezelf traint om met je aandacht steeds meer contact te maken met je lijf en de directe ruimte net om je lijf heen, dan zul je merken dat jouw persoonlijke ruimte veel voelbaarder wordt voor jezelf èn anderen. Toen ik mijn persoonlijke ruimte ging behandelen zoals ik de ruimte in een tempel behandel, kreeg ik steeds meer verbinding met het heilige aspect.

En als jij eenmaal voelt hoe het is om goed voor jezelf te zorgen, dan ga je dat vaker herhalen. Hoe jij met jezelf omgaat wordt weerspiegeld in de wereld om je heen. Je kunt niet van een ander verwachten dat ze jouw persoonlijke ruimte respecteren en waarderen, als je dat gevoel zelf nog niet ontdekt hebt!

Jij bent heilig

Het klinkt bijna cliché om te zeggen: “behandel jouw lichaam als een tempel, het huis van je ziel”. Maar het is wel zo; als het voertuig van jouw ziel in een prettige conditie is, is jouw mind dat ook.

Hoe meer je jouw eigen persoonlijke ruimte als heilig gaat beschouwen, des te meer zelfrespect ga je ontwikkelen en leer je anderen hoe ze met jou om kunnen gaan. Tevens ben je een leerspiegel. Net zoals zij een spiegel voor jou zijn. Ik weet inmiddels dat als iemand mij enorm raakt dat vaak komt doordat ik op dat gebied zelf nog iets te helen heb. In plaats van me nog meer op de ander te richten, is een stapje terug nemen en bij mezelf te raden gaan vaak de beste oplossing.

Jouw gevoeligheid als een superpower

Sinds ik mijn intuïtie meer openlijk ben gaan gebruiken en deze inzet bij behandelingen en lesgeven werd intuïtie mijn raadgever. Een raadgever die ik mij altijd als hulpje en beste vriend laat vergezellen. Ik werd hier bewust van toen steeds meer mensen een beroep gingen doen op mijn “gevoeligheid”. Ik blijf het een grappig fenomeen vinden hoe iets wat je eerst probeerde af te schermen, juist iets is wat mensen als een gave zien, een super power. “Hoe weet je dat?” word me vaak gevraagd. Ik weet het gewoon. En ik denk het niet te weten, ik voel dat ik het weet. Bij dit soort weten komt mijn denken niet eens aan de orde. De volgende stap als master was om dit proces uit te kunnen leggen op een manier dat anderen ook meer in contact komen met “hun weten”.

“Een zwakke plek wordt een zesde zintuig als je weet hoe je ermee om kan gaan.”

Jouw nieuwe beste vriend

Als je leert bij jezelf te blijven in contact met anderen, kun je de signalen die binnenkomen gebruiken om meer compassie te creëren. Wat als jouw fijngevoelige kant nu je eigen beste vriend of vriendin wordt? Weet je hoeveel voordelen er zijn van “gevoelig zijn”? Gevoelige mensen weten juist precies hoe het voelt om een heerlijke sfeer neer te zetten en kunnen vaak een sterke intuïtie ontwikkelen.

Plaats een reactie

Krijg 10% korting op het online aanbod en ontvang mijn Just Zen It tips!
Klik hier

Dit zal sluiten in 20 seconden