Spelen met de kracht van Reiki 2

Spelen met de kracht van Reiki 2 door telkens nieuwe oefeningen te doen, is mijn passie vanaf de dag dat ik zelf mijn eerste Reiki inwijding kreeg. Ik noem het spelen, omdat het me vreugde geeft en spelen als een kind mijn nieuwsgierigheid behoudt en zo extra plezier oplevert en doorzettingsvermogen. Ik heb weinig moeite met discipline als het om Reiki geven gaat, maar ik weet dat het voor genoeg anderen niet zo is. Daarom deel ik mijn enthousiasme graag! Met liefde inspireer ik jou om op zoveel mogelijk aspecten van je leven meer heling en fijne Reiki energie uit te nodigen en toe te laten.

Ontelbare mogelijkheden van Reiki 2

Waar Reiki 1 zich vooral richt op het fysieke deel van de heling geeft Reiki 2 een ontelbare hoeveelheid extra mogelijkheden. Je leert drie symbolen die mij na 10 jaar Reiki nog steeds aangenaam verassen. De uitwerking is altijd precies wat ik nodig had, niet per se wat ik in eerste instantie wenste. Maar werken met Reiki heeft me inmiddels wel geleerd dat ik sommige situaties uit handen moet geven en moet overlaten aan een “hogere macht”.

Reiki 2 als therapie en zeker als aanvulling op een therapie

Reiki draagt enorm bij aan mijn eigen bewustwordingsprocessen. Waar Reiki 1 vooral op het fysieke vlak werkt aan mijn zelfhelende vermogen, daar schijnt Reiki 2 zijn licht ook op patronen in mijn leven. De helderheid is soms confronterend, maar vaak zo helder in liefde dat ik duidelijker ben gaan voelen wat ik wil, waar ik gelukkig van word. Als ik leef vanuit mijn ziel, dan gaan dingen vaak een stuk gemakkelijker.

“When you do things from your soul, you feel a river flow inside you, a joy.”

Bij Reiki 2 leer je 3 symbolen. Ik zal een paar voorbeelden van mijn gebruik van de symbolen delen, er zijn werkelijk ontelbaar veel oefeningen te bedenken en te vinden op het internet en in boeken, maar om je enig idee te geven zal ik er een paar opnoemen.

Het krachtsymbool

  • Extra heling richten op een pijnplek èn daar de diepte in gaan
  • Extra aarding ervaren door bv het krachtsymbool in mijn voeten te plaatsen (ook heel lekker als je koude voeten hebt)

Het mentale Reiki symbool

  • Extra mentale kracht uitnodigen en activeren in mijn leven ,maar ook de wijsheid en compassie in mijn leven en in mezelf bewuster naar boven halen. Bij elk probleem vraag ik om raad en geef ik Reiki zodat de wijsheid in mezelf naar boven mag komen.
  • Om inzicht te krijgen in situaties of patronen, meestal inzicht in oplossingen en in mijn geval vraag ik vaak om de meest zuivere manier van handelen.

Het afstandssymbool in Reiki

  • De meest voorkomende reden om het afstandssymbool te gebruiken is om Reiki te sturen naar personen die fysiek in je buurt zijn. Heel fijn als je dochter bijvoorbeeld een spannende toets aan het maken is…of een vriendin die in het ziekenhuis is, of een klant die moeite heeft met in slaap komen…
  • Maar het kan ook ingezet worden om Reiki te sturen naar situaties. Zo heb ik een heel recent voorbeeld. Ik zocht met spoed een nieuwe praktijk ruimte voor Zensaties. In mijn ritueel om te bidden*, *een makkelijke beschrijving denk ik voor de mensen die niet helemaal kunnen voorstellen hoe mijn ritueel eruit ziet, heb ik een nieuwe praktijk ruimte voor Zensaties denkbeeldig tussen mijn handen geplaatst en verbinding gemaakt dmv het afstandssymbool. Daarna heb ik de wijsheid en kracht van de andere twee symbolen uitgenodigd. Ik kreeg een mooie zuivere focus en precies de juiste mensen op mijn pad om nu op een nog betere locatie terecht gekomen te zijn dan de Herengracht.
  • Met het afstandssymbool kan ik reizen door de tijd, klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het is echt mijn ervaring. Ik heb al zo vaak het afstandssymbool ingezet om een heldere helikopter view te creëren voor bepaalde situaties (en geloof me, een helikopter view is in mijn geval heel knap).

Wat leer je bij Reiki 2?

Tijdens een Reiki 2 cursus leer je de drie symbolen en een basis hoe je ze kan toepassen. Ik werk in kleine groepen en pas mijn lesstof flexibel aan, aan wat een groep nodig heeft of wenst. Zo wordt het een cursus op maat. De (groei)mogelijkheden zijn voor iedereen gelijk, maar toch zit er verschil in. een grote reden hiervoor is OEFENEN! Zelf elke dag Reiki toepassen, samen komen met andere Reiki beoefenaars en Reiki delen en geven aan jezelf! Na een maand plannen we met “jouw groepje” een terugkomdag en is het vaak een feestjes om alle ervaringen en Reiki behandelingen uit te wisselen met elkaar.

>> Meer over de Reiki 2 cursus

Plaats een reactie