Mindfulness en Reiki

Mindfulness en Reiki: wat hebben deze met elkaar te maken? Mindfulness en Reiki brengen je in het hier en nu en brengen je rust, kracht en inzicht tegelijk. Allebei deze disciplines gaan over met vriendelijke aandacht bij jezelf zijn. In deze blog over de verdiepingscursus Reiki, vertel ik je er meer over.

Verdiepingscursus Reiki en de leefregels

Een cursus vind ik schools en daardoor snel zwaar klinken. Ik zie het meer als een reeks data waarop we gezellig samenkomen. Om leuke oefeningen te doen die bijdragen aan verdieping en ontspanning. In dit geval zit de verdieping enorm in jezelf leren kennen aan de hand van de leefregels.

Hoe sta jij in het leven? En hoe kan jij de leefregels inzetten als een navigatie systeem? Als je duidelijk hebt waar je heen wilt, dan ga je een koers bepalen. En meestal moet het roer om als je iets wilt veranderen in je leven. De volgende doelen kunnen leuke uitdagingen zijn om aan te pakken, tijdens deze “gezellige verdiepingsdagen” en in de weken ertussen:

  • Meer in het NU leven
  • Goed voor jezelf zorgen en ontspannen in zelfvertrouwen
  • Plannen maken en ze ook uitvoeren
  • Met meer geduld en met meer compassie naar anderen en mezelf kijken
  • Leren hoe ik meer ZENSATIES kan voelen in mijn lijf in stress periodes
  • In vriendelijkheid voor mezelf opkomen

De vorige keren zijn er verschillende doelen gesteld en behaald. De grootste uitkomst was ontspanning en tevredenheid en nog meer besef van wat GELUKKIG maakt. Daarom sluit de verdieping zo goed aan bij “het spirituele geheim om geluk uit te nodigen”, zoals Usui de leefregels noemde.

Overeenkomst tussen mindfulness en Reiki

Mindfulness en Reiki komen voort uit de spirituele traditie van het Boeddhisme en gaan over met vriendelijke aandacht bij jezelf zijn. Je neemt bewust even pauze en je richt je aandacht naar binnen: je merkt hoe je lijf voelt, wat je denkt en voelt. Het leert ons om te gaan met de uitdagingen en stress van het dagelijkse leven. Aandacht voor het huidige moment helpt ons om te ontspannen in de realiteit van onze ervaring. En door je naar binnen te richten, sluit je je aan op je eigen innerlijk. Het geeft rust, inzicht en kracht tegelijk.

Ik deel graag, met heel veel plezier, mijn visie op de leefregels en hoe ik ze dagelijks uitvoer in mijn leven. Ik ben geïnspireerd door mijn Reiki Master Mary Vermeulen. Naast Reiki master is zij ook accupuncturist. Op haar website vertelt ze meer over de combinatie van Reiki en accupunctuur. Mary koppelt de vijf leefregels aan de vijf elementen van de Chinese geneeswijze. De positieve componenten van de Chinese geneeswijzen sluiten perfect aan bij de leefregels en leer ik jou via korte affirmaties.

Mind full of mindful?

Deze verdiepingscursus Reiki is geen mindfulness cursus, maar er zijn wel veel overeenkomsten tussen mindfulness en Reiki. Centraal in de verdiepingscursus staat om met Reiki jezelf steeds meer in het nu te brengen, via de fysieke gewaarwordingen en een positieve mindset.

Wil je meer weten over de verdiepingscursus?

>> Lees de uitgebreide info over de cursus of bekijk het onderstaande filmpje.

liefs, Kyra

 

Plaats een reactie

Krijg 10% korting op het online aanbod en ontvang mijn Just Zen It tips!
Klik hier

Dit zal sluiten in 20 seconden