Op weg naar huis

Iedereen is op een bepaalde weg naar huis, elk met ons eigen thema. De thema’s wisselen, de weg ook, maar JOUW HUIS niet. Met huis bedoel ik natuurlijk wie werkelijk bent, jouw heerlijke ziel. Soms wandelen mensen met je mee. Mensen met hetzelfde thema. Of mensen met een ander thema, maar wel met dezelfde weg. Soms ontmoet je juist mensen die met hetzelfde thema als jij bezig zijn en de weg naar huis al kennen. Iedereen op je pad kan je zien als een spiegel en als leermeester.

Het kan ook gebeuren dat je ineens jouw patronen (h)erkent omdat iemand hetzelfde doet. Of je krijgt de mogelijkheid om een hand vast te pakken van iemand die een andere route bewandelt. Elke mogelijkheid draagt een mooie les in zich, het is aan jou waar jij je focus op legt tijdens de wandeling.

Thuiskomen

Een van mijn favoriete manieren om thuis te komen bij mezelf is Reiki (hahah surprise surprise, samen met een hele andere lijst). Er zijn zóveel Reiki oefeningen te bedenken en ook al bedacht.
Ik heb er zelf tien jaar lang heel veel gedaan. Zeker elke dag twee uur. Als ik zo terugkijk en het hier beschrijf denk ik wel, “wauw wat een investering.” Maar zo voelde het zeker niet op het moment van uitvoering.

Het waren stuk voor stuk mooie wandelingen richting huis. Met elke oefening nam ik een andere route.
Het thema van de oefening gaf het startpunt aan van de route en was mijn GPS tijdens de behandeling. Meestal, als ik de oefening voor het eerst begon, was de weg naar huis vrij lang. Maar zodra ik de oefening vaker deed, kwam ik sneller thuis en op een gegeven moment zonder GPS.

Heb jij goede voornemens?

Goede voor nemens voor het nieuwe jaar werken net zo als de nieuwe routes waar ik het over heb. Ze hebben beoefening nodig, daarom raad ik aan om elke dag tijd te nemen voor je nieuwe voornemen, al is het maar 10 minuten zitten en aandacht geven met een liefdevol hart aan jouw wens voor 2020. Je zou het “(t)huiswerk” kunnen noemen.

Vrienden in je hart

“Many people will walk in and out of your life but only true friends will leave footprints in your heart.”
Eleanor Roosevelt

Persoonlijk vervang ik true friends voor a few. Er zitten ook voetafdrukken van mensen in mijn hart, waar ik een korte wandeling mee heb beleefd en die ik niet de titel “vriend” zou geven. Terwijl ik dit aan het typen ben, denk ik na of ik iemand misschien sneller een vriend kan noemen. Op reis word ik vaak al snel voorgesteld als “my friend Kyra” en dat voelt fijn. Ik dwaal af haha, maar ik zal ook over het thema “vriend” eens even mijmeren tijdens een wandelingetje!

Samen wandelen

Wil jij ook samen een pad bewandelen? Je kan bij Zensaties verschillende wandelingen maken, ik bied genoeg aan (-;
Hier wil ik je specifiek uitnodigen voor de cursus: “een reis in jezelf met de leefregels als navigatiesysteem”.

Thema’s die daarbij sowieso aan het bod komen zijn; vriendelijkheid, vertrouwen, wijsheid, dankbaarheid, compassie en oprechtheid.

Plaats een reactie

Krijg 10% korting op het online aanbod en ontvang mijn Just Zen It tips!
Klik hier

Dit zal sluiten in 20 seconden