Reiki en Byosen

HOE ZORG JE DAT REIKI GEVEN EEN “ONE WAY STREET” BLIJFT?

Heerlijk verbonden met de Reiki energie en vanuit die bubbel Reiki doorgeven aan een ander. De zalige energie door jouw lijf laten stromen en als doorgeefkanaal aan de ander geven. Klachten Reiki geven zonder dat jij er zelf last van hebt…

Reiki

Zalig! Als je van Reiki geven houdt is dit de ideale manier om het te doen en te ervaren. Het is niet altijd even makkelijk om simpelweg een doorgeefkanaal te zijn. Daarom schrijf ik dit blog met een uitgebreid antwoord op de top drie vragen rondom dit onderwerp. Ik zal beginnen met de korte conclusie en als je benieuwd bent naar de langere uitleg lees dan vooral verder.

Reiki en Byosen behandeltechniek

Kort gezegd is  de conclusie: “Bemoei  je er  niet mee!” 

Blijf verbonden met jezelf en de Reiki en geef vanuit de ontspanning Reiki aan de ander. Probeer niets te “fixen”. Laat de uitkomst los. Reiki geven is op zichzelf  A ONE WAY STREET, klachten overnemen staat los van Reiki. Klachten overnemen is meer een gedragspatroon van ons ego. Handelen vanuit jouw ego haalt de aandacht weg van de persoon voor wie je de ruimte bewaakt, en vestigt de aandacht op jezelf.

Er zijn een aantal signalen waar aan je kan merken dat je met jouw eigen ego verbonden bent i.p.v. met Reiki.

  • Als je je persoonlijk gekwetst gaat voelen door de emoties van de ander of verantwoordelijk voelt
  • Als je advies gaat geven omdat je de ander wilt sussen, de situatie wilt veranderen of gelooft dat hij/ zij die wijsheid niet zelf heeft. 
  • Als je wilt helpen, omdat het jou een kick geeft dat je dat kan, dat de ander jou nodig heeft of ophemelt of omdat je niet tegen de pijn van de ander kan. 

Zo is het lichaam dus een hulpmiddel om je bewust te worden van het ego in je. En door het ego te doorzien, kan je weer meer in contact komen met je lichaam en jouw bewustzijn. Dat contact is belangrijk om te werken met Byosen en tevens is het werken met byosen ook een makkelijke tool om meer in contact te komen met jouw fysieke sensaties. 

Byosen hoort bij een behandeltechniek die door middel van sensaties in de handen informatie geeft. Het is een Japanse behandelmethode om onevenwicht van energie in een lichaam met je handen aan te voelen. Super cool allemaal, maar het is vooral DE manier om op een oordeelvrije/ ego- vrije manier Reiki te geven en te verbinden met een ander.

Je kan zowel Byosen in je eigen lichaam aanvoelen als in het lichaam van een ander. De Byosen zijn het sterkste in je handen, maar sommige mensen nemen ze ook op andere manieren waar. Het concept goed kennen vraagt om veel oefening, heel veel oefening. Ik gebruik het concept zelf als kompas tijdens een behandeling. Ik geef zelf geen diagnoses aan de hand van wat ik waarneem.

Elke keer dat ik een cursus geef  krijg ik dezelfde paar vraagstukken. Er schuilt angst achter, angst voor slechte energie en klachten overnemen van anderen. Het lijken wel universele vragen, daarom wijd ik met liefde dit blog aan mijn antwoord. Als je geen Reiki hebt of het concept byosen niet kent, ben ik extra benieuwd wat je van mijn blog vindt. Heb je wat aan mijn antwoorden en kan je de informatie volgen?

Top 3 vragen Byosen

Byosen voelen bij jezelf is een stuk ingewikkelder, omdat je niet alleen te maken hebt met je eigen handen die geven, maar ook met jouw hele lichaam dat ontvangt. Je voelt dan veel meer sensaties, niet alleen in je handen. Als je anderen behandelt is het waarnemen in alleen de handen een stuk makkelijker. Alleen komt er dan vaak een ander concept om de hoek: de angst voor de negatieve energie/ klacht van de ander. Er is veel te vertellen over het onderwerp energie en wat je allemaal kan oppikken en waarnemen in jouw eigen energieveld en lichaam. Om het overzichtelijk te houden beperk ik mij nu tot de antwoorden op de top drie vragen rondom het concept Byosen.

1. “Wat is van mij?”. “Hoe weet ik wat ik voel en of dat van mij is?”

Neem veel tijd door met jezelf. Leer jezelf kennen, weet wat er in je leeft en wat je voelt. Zo wordt het een stuk makkelijker om te onderscheiden en te herkennen wat van jou is en wat bij de ander hoort.
Het kan zo zijn dat er triggers, bepaalde raakvlakken liggen in jou en de ander, dan liggen de wonden sneller bloot. Gebruik die kans om jouw deel te helen en aan het licht te brengen. Laat de Reiki energie altijd volledig door jouw eigen lichaam stromen, ook en misschien wel juist! Als je Reiki geeft. Als je iets opmerkt in jouw eigen lichaam vraag je de Reiki energie om die plek extra energie te geven. Des te meer je kan geven. Hoogst waarschijnlijk heel je daarmee ook een deel van de ander zijn “wond”.

2. “Wat kan ik doen om mezelf te beschermen?”

Deze vraag kan ik verschillende antwoorden op geven. Een deel is al beantwoord in punt 1. Zorg dat je verbonden blijft met de Reiki energie. Als ik mij verbonden voel ben ik nooit bezig met mezelf te beschermen.
2.1. Zie jouw lichaam als een vat vol met open cellen, als die cellen gevuld zijn met licht is er geen ruimte voor “energie waar je tegen beschermt zou moeten worden” om vast te blijven kleven of hangen. Die energie glijdt net zoals bij een anti aanbaklaag van de koekenpan zo van je af. In het blog “bubbels van licht”staan een paar fijne tips om je cellen te vullen met Reiki.

Stel de volgende vraag aan jezelf en ondervraag jezelf zoals een nieuwsgierige kleuter dat doet met heel veel herhalingen van de vraag “Waarom?”. “Waar wil je jezelf tegen beschermen?”
Stel we gaan er even heerlijk vanuit dat er geen slechte energie bestaat. Dat alles wat er om ons heen gebeurt en in jou leeft een trilling is. De helft van wat wij als slecht of een blokkade bestempelen is “gewoon” energie. Voel de energie trilling en laat het oordeel vrij (zonder er dus een label op te plakken) door je lijf stromen. Laat het vooral bewegen en ervaar wat het doet. Vaak gaat de sensatie in golven. Hou de oordeel vrijheid minimaal 15 minuten aan en voel wat je daarna ervaart in je lijf. Train jezelf om fysieke sensaties te voelen. Voel in termen als; warm, koud, ruim, strak, tinteling, pulserend.Lokaliseer het gevoel, van waar tot waar voel je het? Laat me weten hoe het voor jou uitpakt na 30 x oefenen.

3. ” Wat kan ik doen om de pijn te verhelpen bij de ander?”

Samen oefenen geeft je een verdieping in jouw eigen helingsproces en dat van anderen als je dat ook wilt leren. Als je Reiki geeft aan jezelf ben je de behandelaar en de behandelde in één. Daardoor kun je sensaties in je handen ervaren als gever en in andere gedeeltes van je lichaam als ontvanger. Speel met de focus in jouw lijf en in jouw handen. Hoe meer behandelingen jij ervaart, des te beter zijn de byosen en andere sensaties voelbaar in jouw lijf.  Als je een ander aanraakt of iemand jou, is het onderscheid tussen de sensaties in de handen en het lijf makkelijker. Bewust worden van byosen opent een totaal andere dimensie. Een dimensie die nieuwe deuren van inzicht en geluk helder maakt.

Reiki cursussen; oefenen met Byosen

Tijdens Reiki cursussen en oefenavonden is het concept van Byosen de ideale gelegenheid om te beoefenen.

Heb jij een Reiki graad? Ja? Doe vooral een keer mee, de magie van Reiki is heerlijk om te delen.

 

Plaats een reactie