Reiki Master worden is… je inner teacher omarmen

Reiki Master worden is de hoogste graad die je kunt halen. Met Reiki 3A leer je hoe je zelf Master wordt over jouw eigen leven. Je leert jouw karma thema’s te herkennen en te helen. Jouw pad in dit leven wordt nog duidelijker voor je, zaken waar je tegenaan loopt zijn een “feest” om mee aan de slag te gaan met het Mastersymbool.

“YOUR INNER TEACHER is the greatest Master!”

Reiki Master worden, wat is er nodig:

  • Ken je zwaktes
  • Zie jezelf als leermeester
  • Word bewust van processen in jezelf
  • Keur jezelf niet af, accepteer jezelf zoals je bent
  • Word jouw eigen therapeut
  • Zet ervaringen om in tools om anderen en jezelf te helpen

Ken je zwaktes

Wat kun je leren van een spiegel om Reiki Master te worden? Laat ik mezelf als voorbeeld nemen. Ik neem snel te veel hooi op mijn vork en voel me snel verantwoordelijk voor alles en iedereen. Ik kreeg al snel het label hoog-sensitief en ADHD. Als ik overprikkeld ben, verander ik in een stresskip en raak ik nog verder van huis. Dit patroon en wie ik was frustreerden mij regelmatig. Al vanaf mijn puberteit ging ik op zoek naar hulp voor meer balans en zelfacceptatie en om mijn zwaktes te leren kennen. En vervolgens op weg te kunnen naar heling.

Zie jouw zwakheden als leermeesters

Door mijn zoektocht ben ik een ervaringsdeskundige op de gebieden die ik zelf overwonnen heb. Als Reiki Master kun je dit inzetten om anderen te helpen in hun zoektocht naar balans. Door het herkennen van zwaktes, ben ik me bewust geworden van sensaties in mijn lichaam. Ik heb geleerd wat me helpt ontspannen en wat voeding is voor de stresskip. Mijn zwaktes hebben me geleerd wat goed voor mij is.

“Healing doesn’t mean damage never existed, it means the damage no longer controls our life.”

Word bewust van processen in jezelf

Ik voel heel goed wanneer ik mijn lichaam te veel aanspan of wanneer er te veel in mijn hoofd zit. Al mijn hele leven probeer ik balans te vinden in mijn lichaam en leven. Doordat ik zo bewust ben van mijn eigen processen rondom stresssituaties, kan ik ze snel herkennen bij een ander. Ik heb mijn eigen “klacht” omarmd en er heel veel van geleerd.

Keur jezelf niet af, accepteer jezelf zoals je bent

Reiki Master worden is niet gelijk aan perfect zijn: dat je alle antwoorden weet en superieur bent aan een ander. Het is simpelweg jezelf serieus nemen en niet in een slachtoffer-rol zitten. Van situaties kun je leren. De lessen die je leert en waar je naar handelt worden waardevolle schatten voor jezelf, maar zeker ook voor anderen met wie je de lessen deelt.

Word jouw eigen therapeut

Toen ik mijn eigen patronen helder had, zag ik vaak sneller in waar helderheid nodig was. Door te leren van mijn eigen ervaringen, werd ik mijn eigen beste begeleidster. Reiki Master worden heeft mij geholpen om rituelen te ontdekken die een stevige bedding voor mezelf vormden, waarmee ik mezelf kon dragen. Elke dag neem ik de tijd voor meditatie en oefeningen om mijn innerlijke processen met alle bijbehorende emoties, op een rij te krijgen. Ontrafel jouw patroon, kijk naar de logica in jouw stappen en zoek naar een oplossing.

Zet je ervaringen om in tools om anderen en jezelf te helpen

Als Reiki Master kan ik goed mensen helpen te ontspannen, terwijl ik zelf een stresskip kan zijn in mijn privé-leven. Misschien wel omdát ik een stresskip ben in mijn privé-leven. Je hoeft dus niet altijd heel goed ergens in te zijn om iemand anders te helpen, als je je maar bewust bent en weet hoe je ermee om kan gaan. Als je weet welke behoeftes jij zelf hebt, kun je een ander helpen om die voor zichzelf te herkennen en te vervullen.

Reiki master worden met Reiki 3

Wil je meer weten over Reiki Master worden? De Reiki 3 cursus bestaat uit Reiki 3A & 3B, deze vormen het laatste deel van de Reiki-opleiding. In Reiki 3A krijg je één inwijding en leer je werken met het vierde en laatste symbool van de Usui traditie. In Reiki 3B leer je hoe je zelf mensen kunt inwijden, begeleiden en laten groeien.

>> Lees meer over master worden met Reiki 3

Plaats een reactie