Reiki op afstand

REIKI op afstand – REIKI @HOME

Reiki op afstand kan gegeven worden aan mensen, andere levende wezens, locaties en situaties op afstand. Het voordeel van Reiki op afstand is dat de energie je kan bereiken waar en wanneer je maar wilt, dus ook wanneer een fysieke behandeling ontvangen niet mogelijk is. De afstand maakt niets uit. Ik heb alleen een naam en geboortedatum nodig als het om een persoon of levend wezen gaat.

Een Reiki afstandsbehandeling begint vanaf 30 minuten. De redenen en werking zijn het zelfde als bij een fysieke Reiki-behandeling.  Je kan kiezen of je voor of na de behandeling nog telefonisch contact wilt of niet.

EEN HELENDE CEREMONIE IN JOUW EIGEN GEKOZEN OMGEVING

Inspirerende hulpmiddelen en benodigdheden voor een comfortabele plek: een dagboek, deken, tissue, een kaarsje, een muziek/begeleide meditatie, een lekkere geur, bloemen en een glas water.

Je hoeft zelf niets te doen om Reiki te krijgen, eigenlijk is het ECHT NIETS DOEN, de beste staat om Reiki te ontvangen. Ontspannen ZIJN en een behandeling aanvragen en dankbaar ontvangen is al genoeg. Paradoxaal genoeg is dit niet altijd makkelijk, en waarschijnlijk één van de redenen waarom je een behandeling boekt,  misschien vind je het leuk om je voor te bereiden. Dan kan je van de afstandsbehandeling een kleine ceremonie maken voor jezelf. Jouw zorgzaamheid bij het creëren voor een heilige ruimte voor jezelf draagt bij aan het openstellen voor de heling. Je zegt daarmee extra JA tegen jezelf. Zie de tijd die je gereserveerd hebt om Reiki te ontvangen als jouw meditatie moment. Terwijl je dieper en dieper naar binnen reist in jezelf, stuur ik van een afstand een grote stroom aan helende Reiki energie naar je toe.

Lees hieronder verder hoe je van de afstandsbehandeling een helende ceremonie kan maken.

Van te voren:

 • Drink geen alcohol of andere middelen die jouw heldere weten beïnvloeden.
 • Denk na over jouw intentie en hulpvraag.
 • Bereid de ruimte voor net als wanneer je hooggeëerd bezoek krijgt. Verwelkom hem met mooie bloemen, een lekkere geur en wat muziek.
 • Steek een kaarsje aan voor jouw wens & intentie. Daarmee nodig je de energie uit en open je de ceremonie.
 • Creëer een comfortabel plekje voor jezelf waar je niet gestoord wordt. Ga lekker zitten of liggen, net zoals je zou doen wanneer je een fysieke behandeling krijgt.

Tijdens:

Je verstand op nul zetten en volledig opgaan in het moment. “Just zen it”, heerlijk, maar meestal eerder een streven dan werkelijkheid.

Daarom wat meditatie tips:

 • Zie jouw gedachten als wolken in de lucht, geef ze een knipoog als ze voorbij vliegen.
 • Soms helpt het om als een derde persoon, de observator, naar jezelf te kijken. Je eerste persoon is jouw fysieke lichaam en je tweede persoon zijn je gedachten, de zogenaamde “monkey mind”, jouw mentale lichaam. De observator is oordeelvrij. De neutrale insteek van de observator helpt jouw meditatieve staat van zijn, je ontwikkelt een andere kijk op het leven.
 • Je kunt je gedachten kalmeren door je ademhaling te observeren of door een ademhalingstechniek in te zetten. Welke ik zelf erg fijn vind is rustig diep naar je buik ademen en langzaam uit.
 • Het helpt om ontvankelijk en oordeelvrij te zijn. Zie wat je meemaakt alsof je naar een film kijkt. Jouw eigen film die zich openbaart is vaak heel boeiend en heeft veel te vertellen, zo kun je wijze inzichten vergaren en gebeurtenissen verteren en een plekje geven.
 • Je kan in stilte, met een muziekje of een begeleide meditatie zitten. Een begeleide meditatie kan jou helpen een bepaalde focus te hebben. Je richt je aandacht, gedachten, dan op 1 specifiek onderwerp; bijvoorbeeld jouw wens of ademhaling.
 • Na de behandeling bedank je de energie voor wat je ontvangen hebt en sluit je af.

Daarna:

Bijwerkingen?
Afhankelijk van de diepgang van jouw behandeling en proces kunnen er verschillende stadia van heling optreden. Soms ben je heel ontspannen en zak je diep in je lichaam, de behandeling wordt gelijk als verlichtend en prettig ervaren. Een andere keer kan het zijn dat er veel thema’s worden aangeraakt die heling willen. De aspecten in jouw leven en lichaam die heling, transformatie en/of aandacht nodig hebben, kunnen jou onrustig maken tijdens het bewustwordingsproces. Besef dan dat je lichaam aan het opruimen is en plaats maakt voor meer ruimte en licht in jouw systeem. Zie het als een detox; eerst voel jij je wat beroerder maar na een paar dagen zeker beter.

Drink na de behandeling genoeg lauw water, de kleur van jouw urine is een goede graad meter om te weten of je genoeg drinkt. Zorg dat je urine een lichte kleur heeft, denk aan de balans, te veel drinken heeft niet een beter effect.

Als je een groot thema behandelt en meerdere behandelingen boekt, dan kunnen de volgende vragen mooi zijn om over te contempleren.• Hoe ontwikkel ik mededogen naar mezelf?

• Wat helpt om meer mededogen te krijgen?
• Waar liggen groeimogelijkheden? Waarin en/of hoe wil ik verder groeien?
• Welke thema’s hebben extra aandacht en heling nodig?

Massage Amsterdam Retraite Amsterdam Yoga Amsterdam en Reiki in Amsterdam bij Kyra - Zensaties
Massage Amsterdam Retraite Amsterdam Yoga Amsterdam en Reiki in Amsterdam bij Kyra - Zensaties