Reiki technieken

Als je eenmaal de weg naar huis hebt gevonden en hem uit je hoofd weet, gebruik je de GPS niet meer toch? Zo kan je het ook zien met Reiki technieken. Een Reiki techniek is puur een hulpmiddel om de weg naar huis te vinden. En de beste Reiki techniek is de techniek die je niet meer nodig hebt.

Don’t think

Er zijn verschillende Reiki technieken, één die ik belangrijk vind is: focus op wat je wilt in je leven en formuleer het positief. Kijk eens naar de afbeelding hierboven van het poppetje “Don’t think”. Daar kunnen we onszelf waarschijnlijk allemaal wel in herkennen, toch?

Ik heb een intens weekend achter de rug met drie dagen mezelf verdiepen in Japanse Reiki technieken, supermooi! Ik deel ze ook graag met cursisten en anderen mensen die een Reikigraad hebben. De meest waardevolle Reiki technieken voor mij zijn die technieken die mij bij mezelf brengen, een kalme geest geven en een warm en comfortabel lijf. En die dus vooral erop gericht zijn om aan te trekken wat ik meer wil ontwikkelen in mijn leven in plaats van wat ik vooral niet wil (-;

Please do what you love to do, anders is het alsof je auto rijdt terwijl de handrem erop staat.

Veel Reiki technieken staan online beschreven en Reikimaster Arjava Petter legt er veel uit in zijn boeken, zeker waardevol om te lezen. Mijn tips voor jou die ik hieronder ga beschrijven, zijn vooral om jou aandachtspunten te geven tijdens jouw zoektocht en het uitproberen van allerlei oefeningen.

> Meer over Reiki technieken en Reiki master Arjava Petter
>> Boeken van Arjava Petter

Rituelen als Reiki technieken

Je zou Reiki technieken ook als een ritueel kunnen zien. We hebben er, vaak onbewust, al heel wat geleerd sinds we geboren zijn. Het heeft met conditionering te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld het ritueel om mijn schoenen uit te doen, voordat ik mijn eigen ruimtes (in mijn werkpand of huis) betreed. Het is niet zo zeer uit hygiënische beweegredenen, maar ook grotendeels omdat ik mezelf getraind heb er een bepaalde mentale handeling bij te doen.
“Be Aware of the Energy you Bring into this place”.

Ik vind het fijn om mijn ruimtes waar ik leef als heilig te beschouwen, net zoals ik in Azië tempels betreed. Bewust laat ik energie, bijvoorbeeld frustratie, van buitenshuis achter bij mijn schoenen. Net zoals ik mijn handen was, zodat ik met schone handen verder beweeg binnenshuis, zo wil ik ook met een schone “mind” bewegen. Het werkt trouwens ook heel fijn als je met meerdere mensen in een huis woont. Je gaat respectvoller met elkaar om en traint jezelf er bewuster van te zijn wat voor een energie of “Vibe” je doorgeeft aan de ander en hoe je (non)verbaal communiceert. “Wat je geeft krijg je terug”, is ook een behulpzaam begrip.Reiki technieken

Nu schoenen uitdoen en bepaalde vibes uitdoen een gewoonte is geworden, gaat de rest vaak vanzelf. (Het blijft soms een mooie uitdaging hoor!). Of je jezelf nu leert om je schoenen uit te doen of om telkens als je in neus peutert een liefdevolle gedachten naar je hersens te sturen, het zit hem in conditionering. Soms maakt de beweging van de techniek niet zoveel uit, maar gaat het vooral om het gedachtegoed erachter. Dit principe werkt precies zo bij Reiki oefeningen. Of het nu Japanse Reiki technieken zijn of zelf aangeleerde technieken, het gaat om het effect dat het jou geeft. Vind dus vooral uit wat werkt voor jou!

Er is één voorwaarde om thuis te komen; “you have to be away to come back”.

Oefeningen voor intuïtie

Zo zijn er bijvoorbeeld oefeningen om meer te leren vertrouwen op je intuïtie en daar vanuit te leven. Intuïtie zelf is niet iets dat ontwikkeld moet worden, het vertrouwen op je eigen intuïtie wél. In het begin zal je misschien veel oefeningen en technieken inzetten om jezelf kracht te geven in het proces van vertrouwen op jezelf (en je intuïtie), maar als je eenmaal weet hóe is de techniek niet meer nodig.

Reiki technieken “verkeerd” gebruiken

Soms gebruiken mensen bepaalde technieken verkeerd, ikzelf ook. Bijvoorbeeld het gebruike van technieken om juist uit het moment te gaan en in je hoofd te zitten. Of technieken gebruiken als vlucht. Of technieken ontstaan vanuit de verkeerde beweegreden, bijvoorbeeld angst, en voeden dat patroon dan juist, in plaats van dat de techniek “verlichting” brengt.

Een voorbeeld. Er zijn in de Reiki-wereld heel veel technieken ontworpen om jezelf te beschermen tegen negatieve energieën. Hoe meer ik daarmee bezig was, des te meer was ik gefocust op alles wat “negatief” bestempeld kon worden én ik was bezig met mezelf beschermen, wat mijn angsten vaak juist aanwakkerde.

Als ik gericht ben op positieve ervaringen, dan groeit juist het positieve. Het is net zo logisch als bloemetjes water geven; aandacht maakt dat ze groeien!

Plaats een reactie

Krijg 10% korting op het online aanbod en ontvang mijn Just Zen It tips!
Klik hier

Dit zal sluiten in 20 seconden