Kinder Reiki

Voor kinderen

Niet alleen volwassenen, ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan Reiki jouw kind helpen zich (weer) fijn te voelen.

Kinderen staan volledig open voor de universele energie van Reiki, een van de redenen waarom ik Reiki geven aan kinderen zo leuk vind. Hun beperkte levenservaring maakt hen ‘puurder’ en ontvankelijker voor Reiki dan volwassen. Het is zo mooi om te zien hoe het kind lekkerder in zijn of haar vel gaat zitten en Zensaties na de behandeling met meer zelfverzekerdheid verlaat. vooral erg leuk!

Reiki behandeling voor kinderen

De voordelen van Reiki zijn op een kind net zo goed van toepassing als op volwassenen. De energie van Reiki herstelt de harmonie en versnelt het natuurlijk genezingsproces in het lichaam. De behandeling bestaat uit rustige handopleggingen. Door kinderen een Reiki-behandeling te geven wordt hun zelfbewustzijn vergroot. Hun energie gaat weer stromen, waarmee hun ontwikkeling en groei verder in gang wordt gezet.

Wanneer is Reiki voor je kind een goed idee?

Er hoeft geen diagnose gesteld te zijn voor een Reiki-behandeling. De energie volgt zijn eigen weg en kinderen krijgen precies wat ze nodig hebben. Naast de algemene voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende problemen of klachten:

  • Gedragsproblemen.
  • Vaak ziek (verkouden, ontstoken oren/keel).
  • Slaapproblemen of nachtmerries.
  • Baby’s die huilen zonder aanwijsbare reden.
  • Een onzekere of teruggetrokken houding van je kind.

Kinderbehandeling Reiki bij Zensaties

Het voelt voor veel kinderen fijn om een plekje te hebben waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn. Een rustige omgeving, waar ze zonder oordeel of verwachting lekker kunnen ontspannen en opladen. Bij Zensaties bied ik zo’n omgeving. Ik stel kinderen snel op hun gemak en luister naar ze. Naast dat ik als sociaal pedagogisch medewerker en op basisscholen en kinderdagverblijven heb gewerkt, ben ik zelf moeder. De ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan zet ik in tijdens de Reiki-behandeling. Spelenderwijs maak ik er een mooi, helend moment van.

Reiki voor jouw kind?

Geïnteresseerd in een Reiki-behandeling voor jouw kind? Jullie zijn van harte welkom bij Zensaties. Boek je behandeling via de online agenda of neem voor meer informatie contact op via info@zensaties.nl.

Just zen it voor kinderen

Een Reiki workshop voor kids!
Wat leren ze tijdens een workshop:

  • korte meditaties en oefeningen om zich zelf sneller te kalmeren
  • hoe ze reiki kunnen toepassen op zich zelf en anderen
  • simpele massage techniek (met eigen gekozen etherische olie)
  • ze krijgen een beetje inzicht in hoe je je eigen batterij op kan laden

Een workshop duurt drie uur en kost € 65,-

Na de workshop kunnen er vervolg afspraken met het groepje gemaakt worden om elkaar te blijven stimuleren in “Just zen it”  en hoe je dat doet in het dagelijkse leven. Kinderen vinden het vaak erg leuk, Kyra heeft een speelse manier van les geven en is creatief in het overbrengen van de “lesstof”. Ze sluit aan bij de interesse van het kind en past de stof  aan zodat het toepassen van Reiki toegankelijk is. Kyra heeft jaren op een basisschool  gewerkt, zelf een volwassen dochter en op haar 21 ste de studie sociale pedagogiek afgerond. Naast ervaring vindt Kyra werken met kinderen.