Reiki 1 cursus

Allereerst wil ik je laten weten dat je bij het JA zeggen tegen een Reiki cursus, JA zegt tegen jezelf en de energie. Je nodigt daarmee krachtige en fijne Reiki energie uit om in jouw leven en lijf te stromen, je geeft jezelf toestemming om meer levensenergie op alle vlakken toe te laten. De groepen zijn klein, max. 8 personen. Er is daardoor ruimte voor persoonlijke aandacht en op maat gemaakte oefeningen. Heb je vragen over Reiki, kijk dan ook op de FAQ pagina.

Heb je vragen aan mij persoonlijk over wie ik ben, hoe ik les geef en of ik een geschikte leraar voor jou ben. Boek dan een afspraak in de salon of een telefonisch vraag maar raak moment.

In de Reiki cursus I leer je om jezelf af te stemmen op Reiki. Je leert door oefeningen en uitwisselen van ervaringen, de energie te herkennen en te gebruiken. Na afloop ben je in staat om jezelf en anderen een Reiki behandeling te geven. Hiermee zorg je voor ontspanning en kun je lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en buikpijn oplossen of verminderen. Reiki in je leven toepassen is een stuk simpeler dan je zal denken. Je hebt het altijd in je en bij de hand!

We worden allemaal geboren met onze unieke dosis ziels- en levensenergie (Reiki-energie). De energie blijft altijd beschikbaar, maar ons contact ermee gaat vaak verloren. Zeker in de Westerse wereld raakt het belang en het vermogen van onze zintuigen snel ondergesneeuwd. Tijdens een Reiki cursus krijg je vier inwijdingen.

Bij een Reiki-inwijding wordt er een groot concentraat samen gebundeld en in één keer doorgegeven. Op die manier wordt elke cel in je lichaam aangeraakt met Reiki-energie. De kern van jouw zijn, jouw essentie wordt aangeraakt en kan zo weer herkend worden, ruimte krijgen en beter stromen.

Bij een Reiki cursus leer je de energiestroom van het universum in je op te nemen vanuit het universum. Zo leer je een doorgeefkanaal te zijn voor de Reiki-energie.

Een mini retraite.

Ik bereid de ruimte energetisch voor op jouw komst. Het hele weekend zal in het teken staan van wat jij nodig hebt. Op zaterdag leer je hoe je jezelf Reiki kan geven. Op zondag krijg je een Reiki behandeling en leer je hoe je iemand anders een behandeling kan geven. De sfeer is een warm bad en zal zeker bijdragen aan jouw welzijn.

De terugkomdag, de derde dag.

De eerste maand gebruik je Reiki vooral voor jezelf. Je leert er vertrouwd mee te worden en je gaat jezelf helen. Samen met jouw groep plannen we een terugkomdag. Op die dag is er een ceremonie waar je jouw vragen en ervaringen kan uitwisselen in de groep. Je krijgt een persoonlijk advies en een Reiki behandeling. Op deze dag krijg jij ook jouw certificaat en jouw vierde en laatste inwijding van deze cursus. Je zal merken dat je na 1 maand al een laag dieper kan werken met de energie en jouw eigen heling. Op deze dag ben je met jouw eigen groep en heb je de kans om vragen te stellen en op elkaar te oefenen met behandelen.

NB Heb je een eigen praktijk voor Reiki, of wil je een eigen praktijk gaan starten? Dan zijn de Reiki cursussen en opleiding mogelijk aftrekbaar van de Belasting.
Lees meer over Reiki opleiding aftrekbaar

Reiki verdiepings- en oefenavonden

Wil je verder gaan met Reiki? Dan kun je meedoen met een vervolgcursus, de Reiki oefenavonden of de Reiki verdiepingssessies. Dit is een goede voorbereiding op Reiki 3.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Wil je meedoen aan Reiki 1 of 2?
Stuur dan even een bericht via het Contactformulier of stuur een mailtje naar info@zensaties.nl

Aanmelden & info

A special: Reiki introductie elke eerste zondag vd maand 14:00-17:00 €99,- 
Openingsceremonie, met hart opener en grounding. Je krijgt 1 inwijding, de basis van een zelfbehandeling, het is een energie boost en een perfecte kennismaking!

EXTRA SPECIAL. Als je mee doet aan 1 Reiki cursus in september en de Just zen it online special in oktober, krijg je alles bij elkaar voor €500,- !

 • Data cursus:
  Alle cursusdagen zijn + 1 x een terugkomdag (die plannen we samen) en deelname aan een Reiki avond.
  Je hebt keuze uit de startdatum:
  2023: Vrijdag 17 november 2023 of zondag 19 november.
  2024: vrijdag 19 januari of zondag 21 januari.
 • Tijd:
  Eerste dag van 10.00 – 15.30 (ontvangst vanaf (9:45).
  De tweede dag duurt ongeveer vier uur.
  Een derde dag kan gepland worden als de groep daar behoeften aan heeft, zoom meetings zijn ook waardevol ter inspiratie vanuit huis.
 • Locatie: Eerste Laurierdwarsstraat 2.
 • Op jouw gekozen locatie: vanaf 4 personen kom ik ook op locatie.
 • Kosten: €350,- (dit is inclusief de terugkomdag, certificaat, de cursusmap, koffie, thee en snacks). Je krijgt vanaf de aanmelding 6 mailtjes met inspiratie en huiswerk. Op vragen reageert Kyra altijd persoonlijk.
 • Extra voorbreidingsmogelijkheid: duurt de cursusdatum je te lang en wil je al vast aan de slag? Je kan al vast een behandeling van 90 minuten inplannen voor jezelf, waarin je een inwijding krijgt en zo al begint aan jouw “zelf-helende-Reiki-reis”. Daarnaast kan je de cursusmap digitaal opgestuurd krijgen om jezelf al in te lezen.
 • Aanmelden: via het Aanmeldformulier of stuur een mailtje naar info@zensaties.nl Een privé cursus is €750,- en de datum is in overleg. Een privé cursus op locatie kan ook, de prijs is dan vanaf €899,-*. Afhankelijk van de hoeveelheid reistijd*.

Programma:

Dag 1:

 • Wat is Reiki?
 • 2 inwijdingen
 • Je leert de Reiki zelfbehandeling
 • De Reiki principes

Dag 2:

 • 1 of 2 inwijdingen
 • Je leert hoe je anderen kunt behandelen
 • Je krijgt een Reiki behandeling

Dag 3:

 •  ruimte alle vraagstukken een antwoord te geven
 • Gepersonaliseerde oefening om na de cursus mee aan de slag te gaan
 • Een speciale ceremonie voor jouw certificaat

Wat kan je na de cursus ?

 • Mee doen met alle Reiki events
 • Jezelf en anderen Reiki geven
 • De positieve effecten van Reiki integreren in jouw leven

Benodigdheden

  •  Slofjes of vestje, in de ruimte moeten de schoenen uit.
  •  Een lunch voor jezelf.
  • Je hoeft verder niets voor te bereiden voor de dag.

Plaats een reactie