Reiki 1 cursus

Allereerst wil ik je laten weten dat je bij het JA zeggen tegen een Reiki cursus, JA zegt tegen jezelf en de energie. Je nodigt daarmee krachtige en fijne Reiki energie uit om in jouw leven en lijf te stromen, je geeft jezelf toestemming om meer levensenergie op alle vlakken toe te laten. De groepen zijn klein, max. 8 personen. Er is daardoor ruimte voor persoonlijke aandacht en op maat gemaakte oefeningen. Heb je vragen over Reiki, kijk dan ook op de FAQ pagina.

Heb je vragen aan mij persoonlijk over wie ik ben, hoe ik les geef en of ik een geschikte leraar voor jou ben. Boek dan een afspraak in de salon of een telefonisch vraag maar raak moment.

In de Reiki cursus I leer je om jezelf af te stemmen op Reiki. Je leert door oefeningen en uitwisselen van ervaringen, de energie te herkennen en te gebruiken. Na afloop ben je in staat om jezelf en anderen een Reiki behandeling te geven. Hiermee zorg je voor ontspanning en kun je lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en buikpijn oplossen of verminderen. Reiki in je leven toepassen is een stuk simpeler dan je zal denken. Je hebt het altijd in je en bij de hand!

We worden allemaal geboren met onze unieke dosis ziels- en levensenergie (Reiki-energie). De energie blijft altijd beschikbaar, maar ons contact ermee gaat vaak verloren. Zeker in de Westerse wereld raakt het belang en het vermogen van onze zintuigen snel ondergesneeuwd.

Bij een Reiki-inwijding wordt er een groot concentraat samen gebundeld en in één keer doorgegeven. Op die manier wordt elke cel in je lichaam aangeraakt met Reiki-energie. De kern van jouw zijn, jouw essentie wordt aangeraakt en kan zo weer herkend worden, ruimte krijgen en beter stromen.

Bij een Reiki cursus leer je de energiestroom van het universum in je op te nemen vanuit het universum. Zo leer je een doorgeefkanaal te zijn voor de Reiki-energie.

Een mini retraite.

Ik bereid de ruimte energetisch voor op jouw komst. Ik zal je in de cursus leren hoe je dat ook in jouw eigen huis kan doen. De sfeer is een warm bad en zal zeker bijdragen aan jouw welzijn. De periode vanaf je aanmelding tot de dag van je certificaat kun je zien als een helende fase in je leven; jouw eigen mini retraite waarin je zeker een energie shift mee maakt en nieuwe zaadjes plant voor je toekomst.

De terugkomdag, de tweede dag.

De eerste maand gebruik je Reiki vooral voor jezelf. Je leert er vertrouwd mee te worden en je gaat jezelf helen. Samen met jouw groep plannen we een terugkomdag. Op die dag is er een ceremonie waar je jouw vragen en ervaringen kan uitwisselen in de groep. Je krijgt een persoonlijk advies en een Reiki behandeling. Op deze dag krijg jij ook jouw certificaat en jouw laatste inwijding van deze cursus. Je zal merken dat je na 1 maand al een laag dieper kan werken met de energie en jouw eigen heling. Op deze dag ben je met jouw eigen groep en heb je de kans om vragen te stellen en op elkaar te oefenen met behandelen.

De derde dag (online).

Een maand na je certificaat plannen we een zoom-meeting, waarbij je toegang krijgt tot een Reiki meditatie en ruimte voor vragen. Je krijgt altijd persoonlijk op maat gemaakt advies. De sessie is optioneel.

NB Heb je een eigen praktijk voor Reiki, of wil je een eigen praktijk gaan starten? Dan zijn de Reiki cursussen en opleiding mogelijk aftrekbaar van de Belasting.
Lees meer over Reiki opleiding aftrekbaar

Reiki verdiepings- en oefenavonden

Wil je verder gaan met Reiki? Dan kun je meedoen met een vervolgcursus, de Reiki oefenavonden of de Reiki verdiepingssessies. Dit is een goede voorbereiding op Reiki 3.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Wil je meedoen aan Reiki 1 of 2?
Stuur dan even een bericht via het Contactformulier of stuur een mailtje naar info@zensaties.nl

Aanmelden & info

A special: Reiki introductie elke eerste zondag vd maand 15:00-18:00 €99,- 
Openingsceremonie, met hart opener en grounding. Je krijgt 1 inwijding, de basis van een zelfbehandeling, het is een energie boost en een perfecte kennismaking!

EXTRA TIP. Combineer de Reiki cursus met de Just zen it online

 • Data cursus:
  Alle cursusdagen zijn + 1 x een terugkomdag (die plannen we samen) en deelname aan een Reiki avond en persoonlijke zoom sessie.
  Je hebt keuze uit de startdatum:
  12 april 2024 of op aanvraag
 • Tijd:
  Eerste dag van 10.00 – 17.00 (ontvangst vanaf (9:45).
  De tweede dag duurt ongeveer vier uur en plannen we samen.
  Een derde dag is optioneel via zoom. Zoom meetings zijn erg waardevol ter inspiratie vanuit huis en om de (Reiki) energie hoog te houden.
 • Locatie: Eerste Laurierdwarsstraat 2.
 • Op jouw gekozen locatie: vanaf 4 personen kom ik ook op locatie.
 • Kosten: €350,- (dit is inclusief de terugkomdag, certificaat, de cursusmap, koffie, thee en snacks). Je krijgt vanaf de aanmelding 6 mailtjes met inspiratie en huiswerk. Op vragen reageert Kyra altijd persoonlijk.
 • Extra voorbreidingsmogelijkheid: duurt de cursusdatum je te lang en wil je al vast aan de slag? Je kan al vast een behandeling van 90 minuten inplannen voor jezelf, waarin je een inwijding krijgt en zo al begint aan jouw “zelf-helende-Reiki-reis”. Daarnaast kan je de cursusmap digitaal opgestuurd krijgen om jezelf al in te lezen. De on demand training “Just zen it @home”  is ook een aanrader. Als je een Reiki cursus doet krijg je een combinatie korting, vraag vooral naar de aanbieding van dat moment.
 • Aanmelden: via het Aanmeldformulier of stuur een mailtje naar info@zensaties.nl Een privé cursus is €750,- en de datum is in overleg. Een privé cursus op locatie kan ook, de prijs is dan vanaf €899,-*. Afhankelijk van de hoeveelheid reistijd*.

Programma:

Dag 1:

 • Wat is Reiki?
 • 2 inwijdingen
 • Je leert de Reiki zelfbehandeling
 • De Reiki principes

Dag 2 :
(datum is ongeveer een maand na dag 1 en plannen we samen op dag 1)

 • 1 of 2 inwijdingen
 • Je leert hoe je anderen kunt behandelen
 • Ruimte alle vraagstukken een antwoord te geven
 • Gepersonaliseerde oefening om na de cursus mee aan de slag te gaan
 • Een speciale ceremonie voor jouw certificaat
 • Je krijgt een Reiki behandeling

Dag 3:

 • Optioneel: als de groep het wilt kunnen we nog een samenkomst plannen, live @ Zensaties of via zoom.

Wat kan je na de cursus ?

 • Mee doen met alle Reiki events
 • Jezelf en anderen Reiki geven
 • De positieve effecten van Reiki integreren in jouw leven

Benodigdheden

  •  Slofjes of vestje, in de ruimte moeten de schoenen uit.
  •  Een lunch voor jezelf.
  • Je hoeft verder niets voor te bereiden voor de dag.

Plaats een reactie