Wellness Reiki

Je ligt super ontspannen op de tafel, warm, zacht, lekker geurtje eventueel, ontspannen muziek en wegdromen maar. Zonder praten zak je in, wat ik noem, “de twilight zone”. Het is een soort tussengebied. Je voelt je zó ontspannen dat het lijkt alsof je slaapt, je hersengolven nemen ook een ander ritme aan, die meer lijkt op de slaapstand, je hartslag gaat omlaag enz.

Er zijn verschillende manieren om Reiki te geven en te krijgen,  verschillende oefeningen en verschillende doeleinden. In dit blog wil ik graag iets vertellen over wat ik noem “Wellness Reiki”. Een vorm van Reiki die je in een bijzondere, super ontspannen staat van zijn brengt.

Een staat van wellness

Als je in deze extreem ontspannende staat bent, ben je je wel bewust van alles wat er om je heen gebeurt. Maar je bent in je lijf, niet in je hoofd. Het kan zijn dat er van alles voorbij komt, maar dat lijkt meer op dromen terwijl je wakker bent. De gekste dingen komen langs, soms om verwerkt te worden soms om een inzicht te geven. Vaak weet je na de behandeling niet eens meer precies wat er voorbij kwam. Goed zo!

Dat betekent dat je in de staat van de wellness was.

Je observeerde zonder oordeel, je was aanwezig, maar totaal niets aan het doen.

Heerlijk!

Wellness Reiki of ‘graaf’ Reiki

Het is een bijzondere vorm van zijn die je kunt bereiken met Wellness Reiki, maar dit lukt niet altijd iedereen. Soms hebben mensen het nodig om te ‘graven’. Dan is Reiki meer een soort therapie, waar we samen dieper ingaan op een klacht. Of Reiki waarbij we met begeleiding aanwezig zijn, want zonder begeleiding zit je alleen maar in je hoofd.

Voor beide is wat te zeggen; de wellness Reiki en graaf Reiki (-;

De wellness Reiki zie ik meer als een vorm van opladen en alle sneeuwvlokjes laten dalen. Een manier waarbij je jouw hele systeem even tot rust kan laten komen. In een hectische wereld is dat zó fijn! En bovendien: er wordt soms al genoeg gepraat.

Wellness Reiki: niets doen en in de ontvangmodus

Laatst had ik een klant die duidelijk even wat gedachtepatronen van een andere kant kon bekijken. Door middel van een geruststellende kijk met humor. Ik snapte haar zo goed en wilde even benoemen wat me opviel. Ze lachte en ik zag een enorme ontspanning over haar gezicht neerdalen. Ze was zo blij!

Zelf heb ik ook meerdere Reiki-behandelingen gehad. Een hele tijd was ik aan het graven, mezelf beter begrijpen, elke sensatie in mijn lichaam bewust opmerken. Maar gewoon wegzakken in een ontspanning lukte me niet! Ik zag zoveel klanten in slaap snoezen op mijn tafel, dat ik dacht: “ oh dat lijkt mij ook wel wat”.

Toen ik dat wilde proberen, bleek dat wegzakken een stuk moeilijker voor me dan ik dacht. Wellness Reiki werd dus mijn nieuwe uitdaging. Niets doen en in de ontvangmodus. Zalig.

Just zen it!

“Whatever you do just zen it!”

Just zen it: dat hoort natuurlijk ook bij totale overgave. Het is niet alleen Zen om met bewuste aandacht aanwezig te zijn en één taak volledig te doen, in plaats van vier taken half. Het is óók Zen om weg te dromen; go with the flow.

Als je overweegt om een Reikibehandeling te boeken bij mij, probeer dan van tevoren alvast te voelen wat je nodig hebt. Wil je even wegdromen en opladen? Of lopen er bepaalde dingen niet lekker in je leven en wil je daar even een ander licht op laten schijnen?

Beide manieren van kijken zijn mogelijk in een behandeling, maar besef dat er verschillen zijn. Soms is wellness het beste wat je kan krijgen en op dat moment het meest helend voor je.

En buiten mijn tafel om: just zen it!

Plaats een reactie