Wijze uil of uilskuiken?

Wijze uil of uilskuiken?

Toen ik mijn Reiki Master 3A cursusmap schreef, kwam ik tot een mooi inzicht voor mezelf en een les die ik wil doorgeven aan de strenge perfectionistische cursisten. De cursisten die zichzelf vergelijken, een beeld vormen van hoe het “hoort”. Zij vinden vaak dat ze al een paar stappen verder moeten zijn dan dat ze daadwerkelijk zijn. Mijn advies: blijf reëel en creëer  dankbaarheid voor het punt waar je nu bent.

Bij de tekst die ik schreef, past dit citaat: “Elke wijze uil begon ooit als uilskuiken”. Met andere woorden, elke ontwikkeling heeft een eigen pad, ieder persoon een eigen ritme. Persoon A is bijvoorbeeld al heel ver in zijn ontwikkeling op het Reikipad, terwijl hij op het gebied van perfectionisme nog een beginner is. Persoon B is al minder bezig met ‘perfect’ willen zijn, maar kan nog veel leren over Reiki.

Nu vergelijk ik, om vervolgens te vertellen dat je niet moet vergelijken. Dat lijkt een tegenstelling, maar ik hoop er juist mee aan te duiden dat het oké is waar jij bent. Geniet van jouw uilskuiken en inspireer en help anderen waar jij de wijze uil bent. Zo blijft de cirkel in balans. Het geeft veel plezier om beide kanten volledig te beleven.

Diep in gedachten tijdens een rondje hardlopen, dwarrelde er in een stil en schemerig stadspark een babyveertje op me. Het ontroerde me. Ik bewaarde het en gaf het vervolgens aan een klant om hem kracht te geven en als reminder aan “de les’ die er voor mij achter het veertje schuil gaat.

Een week later kreeg ik totaal onverwacht een prachtig cadeau van een andere klant. Zij had voor mij, zonder dat ze van dit verhaal wist, een dreamstick gemaakt. Het is een stok uit het bos die je kan decoreren en intenties kan geven. Drie maal raden waarmee zij de stok decoreerde? (-;  2 veren: 1 grote uilenveer en een heel klein babyveertje.

Wat ik jou met deze uilenveren wil meegeven: Er bestaat geen vast beeld van een Reiki Master, dus vergelijk jezelf niet met anderen en omarm jouw uilskuiken én jouw uil!

Zoek een Reiki Master die bij je past. Iemand die veel ervaring heeft met Reiki en het dagelijks op zichzelf toepast. Iemand met net even iets meer levenservaring en kennis op het gebied van  jouw zoektocht op dit moment. Die Master kan jouw kleine veertjes laten groeien.

Wil je graag een Reiki behandeling ervaren en met mij van gedachten wisselen of een Reiki cursus iets voor jou is? En beslissen of ik de geschikte Reiki master ben voor jou? Dan kan je via deze link een afspraak boeken

Plaats een reactie