over Kyra

KyraOver Kyra

Ik ben Kyra (1984) en ik begon met Zensaties in 2010. De eerste jaren werkte ik als een gediplomeerd en ervaren NGS-sport en ontspanningsmasseur, Reiki master en hardloop instructeur. Nu gaat mijn passie vooruit naar een holistische benadering van mensen hun wensen, ik kijk graag naar wat je wel wilt, i.p.v. dat we inzoomen op klachten. Hardlopen doe ik nog steeds, maar niet meer als werk. Voor dat ik Zensaties startte werkte ik als sociaal pedagogisch werker en begeleidde activiteiten in groepsverband. Ik merkte al snel dat ik één op één contact prettiger vond om mee te werken. Ik zoom graag in op de mens en merk spanning snel op en voel goed aan waar het zich opslaat in het lijf. Dit maakte mij nieuwsgierig naar de werking van het lichaam en ik besloot een massagecursus te volgen.

Van hobby naar werk

Na de cursus wilde ik al snel van masseren mijn beroep maken. Ik vond het zo leuk om te doen dat het niet als werk voelde. Na de cursus ben ik verder gaan studeren om professionele kennis te kunnen in zetten bij klachten. Door studie, ervaring en een interesse van jongs af aan heb ik een ‘natuurlijke greep’ die makkelijk knelpunten in het lichaam opspoort. Ik gebruik mijn kennis en intuïtie om het doel van mijn behandeling te bereiken.

Reiki als medicijn

Ik zie Reiki als een energie die je innerlijk masseert. Met de eerste Reiki-cursus ben ik in eerste instantie voor mezelf begonnen. Ik was nieuwsgierig en vond het fijn om een helende energie letterlijk altijd bij de hand te kunnen hebben. Reiki heeft mij ontzettend geholpen om te worden wie ik ben en om te luisteren naar mijn intuïtie. Ik was vaak buiten mezelf en vloog van hot naar her. Nu kan ik steeds beter in het moment blijven en voelen waar ik echt behoefte aan heb. Zoals een massage mijn spieren ontspant, ontspant Reiki naast mijn fysieke lijf ook mijn gedachten. Fysieke pijntjes kunnen verdwijnen na een behandeling. Ik ben nog steeds heel dankbaar dat ik kennis heb gemaakt met deze bijzondere energie. Na de tweede cursus ben ik begonnen met mensen in mijn omgeving te behandelen met Reiki en ontdekte ik dat Reiki een prachtig instrument is om mensen te helen. Ik verdiep me nog dagelijks in Reiki. Ik geef mezelf elke Reiki en elke dag is het weer opnieuw een feest met verschillende ervaringen. Sinds ik Reiki toepas in mijn leven gebruik ik bijna nooit medicijnen.

Aanraking in combinatie met praten

Ik ben lang zoekende geweest naar mijn balans en geluk en heb hulp gezocht in verschillende therapieën (o.a. schema therapie, familie opstellingen, drama therapie en stembevrijding). Praten hielp, maar ik merkte dat ik makkelijk ergens om heen kon praten of een ander beeld neer kon zetten. Tijdens massages en Reiki ontdekte ik dat ik mijn illusies niet langer kon volhouden, omdat het lichaam niet liegt. Door de aanraking in combinatie met praten kwam ik sneller tot de kern van het probleem. Ik ben vooral een ervaringsdeskundige, ik zet mijn lichaam in als tool om pure energie te ontvangen en door te geven en wonden die resoneren in mijn systeem pik in snel op en weet ik door mijn eigen diepe heling te transformeren naar licht. Ik ben door diepe dalen gegaan, maar de kracht die ik daar heb gekregen maakt dat ik nu juist de perfecte cheerleader ben om jou te helpen naar het licht; licht zien, denken en voelen.

Hardlopen als medicijn

Ooit kreeg ik een recept voor antidepressiva, maar ik wilde liever geen medicijnen gebruiken. Mijn psychiater raadde mij toen aan om te gaan hard lopen, omdat ik dan zelf een “medicijn” (endorfine) zou aanmaken. Dat was zijn beste advies ooit. Ik zat lekkerder in mijn vel, kreeg meer geluksgevoelens, werd energieker en kon beter doorzetten en sliep beter. Na een paar jaar wilde ik graag ook andere mensen dit laten ervaren en begon ik met het geven van hardlooptrainingen aan beginners.

Van spierprestaties naar spierontspanning

Doordat ik steeds fysieker bezig was, groeide mijn nieuwsgierigheid naar sportmassage. Naast de massagetherapie vond ik het ook heerlijk om puur op spierniveau gemasseerd te worden. Het hielp mij om me bewuster te worden van mijn zwakke plekken, ik kon na een zware training veel sneller herstellen, waardoor ik bij mijn volgende training soepeler kon starten. Het hielp mij om fysieke nieuwe energie op te bouwen. Ik 2012 behaalde ik mijn diploma sportmasseur.

Mijn spirituele pad

Sinds 2014 heb ik verschillende Sjamanistische jaartrainingen gevolgd en deelgenomen aan “women circles”. Ik ben o.a. in Japan, Peru, Bali, Italië, Ibiza en Egypte geweest om mij te verbinden met de energie en de wijsheid van eeuwenoude tradities rituelen in die landen. Mijn bezoek aan Japan van 1 maand, bestond uit intensief mediteren in tempels waar Usui, de grondlegger van Reiki ook mediteerde. In Peru sliep ik bij lokale mensen in het Andesgebergte en ervoer de Nusta Karpay inwijdingen. Op Bali leerde ik van Kaypacha over astrologie en deed ik mee aan een retraite voor meer zelfliefde. Egypte heb ik bereisd met Petra Stam, en de leer over de mythes van Egypte en de kracht van de piramides en andere heilige sites. Ik kreeg kennis van de maan, astrologie, krachtdieren en de mythes. Ik heb een paar keer deelgenomen aan retraites die een week duurden en waar we dan de diepte in doken in het thema van de week, zoals; familieopstellingen, transformational breathe en yoga. Ik heb een jaartraining gevolgd bij Sifra Noter, waar ik meer in contact kwam met mijn vrouwelijk energie en de “magie van seksualiteit” . Ik heb o.a. ervaring met yoni eieren, een beetje tantra, ademwerk, yoga en (estatic) dans. Met Tom van Huijstee heb ik een aantal keer een retraite mee gemaakt op Ibiza met Transformation breathe. Tijdens het drummen gebruik in mijn stem en verbind ik mij met de intenties, wensen of de persoon in dat moment, meestal komen er boodschappen naar buiten, het is vaak een stevige beat die je in je kracht zet en wakker schut. Mijn spirituele pad bewandelde ik vooral voor mezelf, deels als hobby en anderzijds als mijn manier om dichter bij mijn bron van geluk te komen. De lessen die ik leer van mijn ervaringen deel ik met liefde aan mijn klanten.

Mijn visie op Just zen it.

Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen Just do it en Just zen it. Ik heb toen ik 19 was de diagnose ADHD gekregen en medicijnen als Ritalin voorgeschreven gekregen. Ik wil zonder kunstmatige manieren mijn balans vinden. Ik raakte opgebrand van Just do it en creëerde mijn manier van innerlijke rust met Just zen it. De veilige basis in mezelf geef ik graag door aan mensen met mijn werkwijze en aanbod van Zensaties. Vanuit een diepe ontspanning die je krijgt als je je veilig voelt, ontstaan er vanzelf gezonde patronen die jouw geluk vergroten. Vanuit diepe ontspanning laden we op en kunnen we geven en Just do it uitvoeren.

Mijn werkwijze vandaag de dag

Ik merk nu dat ik veranderd ben in de manier waarop ik les geef en mijn behandelingen uitvoer. Sinds oktober 2018 heeft Zensaties een nieuwe locatie en die heb ik ingewijd als baarmoeder. De intentie van de ruimte is dat het een veilige haven is om te landen, thuis te komen bij jezelf en gedragen te worden in de energie van onvoorwaardelijke liefde. De massages zijn meer holistisch van aard geworden, wat wil zeggen dat ik meer werk vanuit het geheel. Ik zie en creëer een bubbel van energie om iemand heen, in die bubbel wil ik dat alles stroomt. Wat vastzit breng ik in beweging. Wat de beweging teweeg brengt is per persoon en per behandeling anders, maar altijd met het doel dat het lichaam zijn natuurlijke balans (terug) vindt. Bewegingen in het energieveld werken door op het fysieke lichaam. Ik werk nog steeds met stevige massagegrepen, maar meer vanuit de bubbel, dan vanuit het fysieke plaatje. Zo kan het bijvoorbeeld dat pijn in de schouder behandeld wordt door een massage van de onderrug en Reiki voor het hoofd. Ik laat mij steeds meer leiden door mijn intuïtie en sta open voor signalen die ik door krijg op het moment.

Over Kyra:

Zensaties, de samenvatting van mijn zoektocht naar balans

Ik heb ervaren hoe het is om uit balans te zijn. Deze ervaring zet ik in om anderen te helpen. Alles wat mij heeft geholpen om weer in balans te komen heb ik samengevat in Zensaties, zodat ik anderen kan terugbrengen bij zichzelf. Ik vind het leuk om mensen te begeleiden bij hun sportieve ambities en om ze te helpen aan een ontspannen lichaam. Wil je meer weten over Kyra? Kijk op de pagina.

Mijn werk is divers en hangt nauw samen met de wensen van mijn klant. Ik kan motiveren om actiever in het leven te gaan staan, maar ook juist helpen om meer rust te vinden. Ik kan een luisterend oor zijn en een motivator, een steuntje in de rug. Over koetjes en kalfjes praat ik graag, maar ik hoor liever hoe het écht met je gaat. Drukte en stress kan ongekende kracht geven, doorzettingsvermogen en focus. Maar als de stress langer aanhoudt kan de positieve focus omslaan in een onrustige staat van zijn die bezig is met overleven. Je switch over op je wilskracht en doet het niet meer vanuit enthousiasme. Het ‘willen’ vervalt en ‘moeten’ komt in de plaats. Op die manier in het leven staan kost je enorm veel energie. Niet alles in het leven kun je bereiken met wilskracht (prestatiedrang)…. Soms heb je veel meer aan een gezonde portie ‘wachtkracht’ (geduld). Ik help je graag met het (terug)vinden van je balans en wil.

Plaats een reactie